CTP: Băsescu e laș și mincinos, Ponta e arivist influenţabil și Antonescu nu e bun de președinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu e de părere că, cele șapte săptămâni în care USL s-a chinuit să scape de Băsescu nu reprezintă altceva decât o paranteză murdară care a făcut rău României, dar grație acestei perioade, poporul român a aflat "cine ce nu este".

"Crin Antonescu nu e bun de preşedinte al României. Din 2009 şi până acum am tot observat alunecarea spre găunos, spre demagogie politicardă a unui crin tot mai galben. Dar nu credeam că poate ajunge la un adevărat delir de sine, la un autocult al personalităţii - măcar cultul lui Ceauşescu era făcut de alţii. >>Ori tu, ori eu!<<, >>Băsescu nu scapă de mine decât dacă mă omoară!<<, >>Eu am în spate voturile a 7,5 milioane de români, Băsescu îl are pe ambasadorul SUA şi 900.000 de voturi. Cine e mai puternic?<< Mai puternică e paranoia, pentru că Antonescu a ajuns să-i sufle în ceafă Monicăi Macovei, prevestitoarea războiului civil, cu declaraţia >>Vor fi tensiuni sociale, dacă Băsescu rămâne la Cotroceni<<, scrie jurnalistul.

Un alt lucru pe care CTP crede că l-a aflat poporul român este faptul că președintele suspendat este un laș și un mincinos.

"Traian Băsescu nu e vreun curajos, nici un >>brav om prietenos<<, nici căpitanul care nu-şi părăseşte nava, cum s-a tot înfăţişat mulţimii. E un laş. Că este un mincinos natural, nu trebuia s-o mai demonstreze încă o dată, dar cât e de laş, de fără cuvânt şi fără onoare, l-am putut vedea acum în toată splendoarea".

Nici despre Victor Ponta nu are cuvinte de laudă.

"Victor Ponta nu e premier. E un arivist influenţabil, presat de eminenţele cenuşii ale USL să ia decizii aiurea, să numească nişte eronaţi în guvern, să forţeze legile. În compensaţie, se răzbună puşteşte cu obrăznicii la adresa liderilor occidentali".

Despre Curtea Constituţională, jurnalistul scrie că "nu e sanctuarul Justiţiei. E o adunătură vişinie de Moş Crăciuni de mall, politizată mai ceva decât un consiliu judeţean".

Acesta este de părere că cea mai puternică instituţie din România nu e Parlamentul, nici Guvernul, nici Curtea Constituţională, ci Procuratura, "care bagă în anchetă penală tot ce mişcă în front. Aş propune ca procurorii să ia la întrebări şi leul, poate îl aduc înapoi lângă euro".

"România nu mai e ultima găină din gostat. Washingtonului şi Bruxellesului chiar le pasă de ce se întâmplă pe aici. Existăm pe hartă. Bine era să fi fost băgaţi în seamă şi înainte de suspendarea lui Băsescu, bine ar fi să fim şi după", conchide jurnalistul.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri