Cristina Guseth, după retragerea sa din Guvern de către Cioloş: Îmi cer scuze. Prestaţia mea a fost slabă. Voi continua să susţin lupta impotriva corupţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Guseth a fost retrasă de la ministerul Justiţiei de către Dacian Cioloş FOTO Mediafax
Cristina Guseth a fost retrasă de la ministerul Justiţiei de către Dacian Cioloş FOTO Mediafax

Cristina Guseth, prima propunere a lui Dacian Cioloş pentru ministerul Justiţiei, îşi cere scuze pentru prestaţia slabă pe care a avut-o în cadrul audierilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului, arătând, totodată, că va continua să militeze pentru respectarea statului de drept şi continuarea luptei împotriva corupţiei.

„Prestaţia mea a fost slabă şi îmi cer scuze acelora pe care i-am dezamăgit. Le mulţumesc acelora care m-au susţinut şi acelora care m-au criticat cu bună-credinţă şi îi asigur că, dincolo de acest eşec personal, voi continua să susţin din afara sistemului judiciar statul de drept, integritatea în viaţa publică şi lupta împotriva corupţiei. Îi urez succes doamnei Raluca Prună, un profesionist desăvârşit, în eforturile de a creşte încrederea cetăţenilor în domnia legii în România“, a scris Cristina Guset, după înlocuirea sa cu Raluca Prună în funcţia de ministru al Justiţiei.

Cristina Guseth a a spus că intenţia ei era de a reprezenta agenda cetăţeanului şi de a avea o activitate mai degrabă managerială. „M-am dus cu bună-credinţă la audieri. Aveam de partea mea experienţa managerială a lucrului cu magistraţii şi instituţiile sistemului judiciar. Am fost animată de dorinţa de a reprezenta într-un mandat provizoriu, de doar un an, agenda cetăţeanului, a justiţiabilului care nu are studii de drept, dar îşi doreşte procese mai scurte, integritate în rândul magistraţilor şi combaterea corupţiei. Legile şi instituţiile, prevederile legale nu sunt scop în sine, ci sunt în slujba acestor obiective“, a mai spus Guseth.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a hotărât luni seară să o retragă pe Cristina Guseth din fruntea Ministerului Justiţiei, în urma prestaţiei mult sub aşteptări pe care a avut-o în comisiile de specialitate ale Parlamentului. Cristina Guseth primise aviz favorabil, însă răspunsurile sale la întrebările parlamentarilor au fost foarte slabe.

„Pentru a nu vulnerabiliza în niciun fel încrederea în ministrul Justitiei din Guvern, într-un an foarte important pentru menţinerea credibilităţii activităţii Justiţiei, am hotărât să retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu. Dimineaţă voi înainta conducerii Parlamentului o nouă propunere” a fost mesajul postat aseară, de premierul desemnat pe Facebook.

Raluca Prună a fost  noua propunere la Ministerul Justiţiei, după ce Dacian Cioloş a retras aseară candidatura Cristinei Guseth de la Freedom House, în urma prestaţiei dezamăgitoare din timpul audierilor în comisiile parlamentare. Marţi dimineaţă, a fost vehiculat şi numele lui Mihai Selegean ca propunere la Ministerul Justiţiei.


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite