Cristian Preda, invitaţie la confruntare adresată lui Vasile Blaga: „Nu sunt convins că are curajul să accepte“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul Cristian Preda FOTO Adevărul
Europarlamentarul Cristian Preda FOTO Adevărul

Europarlamentarul Cristian Preda a publicat, pe blogul personal, un text în care îl invită pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, la o dezbatere pe teme politice.

„Întrucât constat că nimeni nu are curajul să pună punctul pe «i», îl provoc pe Vasile Blaga la o dezbatere despre politica din România şi din UE. Nu sunt deloc convins că are curajul să vină la o discuţie deschisă. Dar cred că Blaga trebuie provocat la dialog, nu la compromis“, scrie Cristian Preda.

Invitaţia adresată de Preda intervine după ce liderul democrat-liberal a declarat că PDL nu a mai candidat sub sigla proprie din 2008.

„Eroare!“, scrie europarlamentarul. „Aşa cum se ştie, la alegerile pentru PE din 2009, ca şi în majoritatea circumscripţiilor de la alegerile locale din 2012, PDL a candidat sub sigla proprie. Tot PDL l-a susţinut, sub acest nume, şi pe Traian Băsescu la prezidenţiale în urmă cu patru ani“, explică Preda.

Totodată, el susţine că Blaga ar fi trebuit să demisioneze din fruntea PDL, „după ce a luat 16%, deşi promisese 30%“.

„În loc să explice de ce nu a demisionat după ce a luat 16%, deşi promisese 30%, Blaga vrea să rescrie istoria recent a PDL şi ce au făcut pedeliştii care nu mai sunt cu el“, conchide Preda.

Materiale pe aceeaşi temă: 

Vasile Blaga : „PDL nu discută despre unificarea dreptei decât după alegerile europarlamentare“  PDL va merge singur în competiţia pentru alegerile europarlamentare. Vasile Blaga declară că această decizie nu trebuie privită ca o aroganţă, ci ca pe o ”probă” în care Partidul Democrat Liberal vrea să demonstreze că este cel mai mare partid de dreapta.

Blaga: Stolojan, Macovei, Ungureanu vor fi pe lista PDL pentru europarlamentare

Citeste mai mult: adev.ro/mwbibg

Blaga: Stolojan, Macovei, Ungureanu vor fi pe lista PDL pentru europarlamentare Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova că pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare se vor afla Teodor Stolojan, Monica Macovei, Marian Jean Marinescu şi Traian Ungureanu, dar vor fi şi reprezentanţi ai regiunilor.

Blaga: Stolojan, Macovei, Ungureanu vor fi pe lista PDL pentru europarlamentare

Citeste mai mult: adev.ro/mwbibg

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite