Corpul de control al ministrului Agriculturii, trimis să verifice legalitatea acordării subvențiilor. Barbu susține că nu știa de afacerile fiului lui Stănescu

0
Publicat:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că nu știa de afacerile din domeniul agricol pe care le are fiul lui Paul Stănescu, susținătorul politic al demnitarului, iar controalele nu sunt doar pentru subvențiile pășunilor cu stuf, ci pentru toate categoriile.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii FOTO Inquam Photos
Florin Barbu, ministrul Agriculturii FOTO Inquam Photos

Nu știam că fiul domnului Paul Stănescu este în aceste societăți pentru care UE a dat aprobare pentru plata pășunilor cu stuf în România. Corpul de control verifică documentele pentru legalitate privind subvențiile. Nu vorbim numai de stuf, nu numai de vaca de lapte, nu vorbim doar de vegetal, este pentru toate subvențiile din România”, a afirmat Ionuț Barbu, într-o conferință de presă. Mai mult, Barbu a negat faptul că ar fi cerut demisia șefului APIA, fiind informații că ar fi nemulțumit că Ionuț Lupu a făcut verificări privind acordarea fondurilor pentru fermieri.

Potrivit Digi24, „un tun de 5 milioane de euro, la un pas să fie aprobat de instituțiile statului. Printre beneficiari se numără nimeni altul decât fiul liderului PSD Paul Stănescu. Concret, două firme cu care acesta are legături strânse au cerut subvenție pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. O premieră în agricultură, făcută posibilă prin concursul Parlamentului, ministerului Agriculturii și altor instituții. Toate și-au dat mâna pentru a băga milioane de euro în buzunarele unor băieți deștepți. Acum întreaga procedură este verifică de Agenția pentru Plăți în Agricultură, dar și de Comisia Europeană”.

De altfel, „Adevărul” scria din octombrie că o lege adoptată anul acesta în Parlament a transformat Delta Dunării în pajişte în spatele „modificărilor bizare” fiind o miză de zeci de milioane de euro.

O lege adoptată anul trecut în Parlament a transformat Delta Dunării în pajişte, arată o investigație jurnlistică, în spatele „modificărilor bizare” fiind o miză de zeci de milioane de euro. Printre beneficiari este și fiul Paul Stănescu, numărul doi din PSD.

O anchetă „România, te iubesc!” de la PRO TV, arată modul cum prin modificări legislative care par croite special ajung să beneficieze de fonduri de la stat persoane apropiate de factori politici din zona Puterii.

Paradisul din Deltă s-a transformat într-un câmp de luptă între politicieni puternici, oameni de afaceri importanţi şi instituţii ale statului. Bătălia se dă pe terenuri şi cine le contrează. Miza ajunge la sute de milioane de euro, afaceri cu ramificaţii în birourile din ministere şi parlament. O lege modificată pe ascuns anul acesta în Parlament a transformat Delta Dunării în pajişte. A doua zi cineva a mers la cadastru şi a schimbat în acte terenurile Deltei din ape în păşuni. Iar prin ordin de ministru al Agriculturii stuful a fost transformat din pix în furaj. În spatele modificărilor bizare se afla o miză de zeci de milioane de euro”, arată investigația.

Sursa citată arată cum au fost modificate legi, hotărâri de guvern şi ordine de ministru într-un interval de mai puţin de 6 luni, fără ca, inițial, cineva să-şi dea seama care este miza finală.

„Anul acesta în numele localinicilor din Delta întreaga forţă legislativă şi administrativă a statului român s-a pus în mişcare pentru că în final să beneficieze de pe urma tuturor modificărilor doar două firme în care au intrat Ştefan Alexandrul Stănescu, fiul lui Paul Stănescu, numărul doi în PSD. Şi soţia unui fost consilier de la Ministerul Dezvoltării din timpul mandatului lui Paul Stănescu. Fost consilier ale cărui afaceri din trecut sunt anchetate de DNA”, potrivit investigației.

Conflict mocnit în PSD

Potrivit informațiilor „Adevărul”, între reprezentanți ai taberei Stănescu și premierul României sunt relațiile din ce în ce mai reci. Un motiv este legat de modul cum Florin Barbu, protejat al lui Stănescu, a gestionat situația cu fermierii protestatari. Mai mult, în PSD sunt suspiciuni că o parte aceștia chiar ar avea conexiuni cu secretarul general al PSD, după cu precizat surse politice pentru „Adevărul”. Nu este exclusă varianta ca în urma acestor proteste Barbu să fie pus să facă un pas în spate, premierul Ciolacu avându-l în atenție după ce în urmă cu o lună, acesta s-a certat destul de rău cu Marcel Boloș într-o ședință de Guvern.

La acea vreme, Barbu ar fi amenințat cu demisia, însă premierul i-a transmis din funcție pleacă în momentul în care decide el, potrivit informațiilor „Adevărul”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite