Corlăţean, către ziarişti: Întrebaţi Preşedinţia de ce nu sunt la Vilnius. Băsescu: I-am semnat mandatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat, joi, că trebuie întrebată Administraţia prezidenţială de ce el nu a fost inclus în delegaţia României de la Vilnius, dar că nu are supărări personale şi salută rezultatele acestei reuniuni.

Întrebat de ce nu a participat la summit-ul de la Vilnius, Corlăţean a precizat că nu a fost inclus în delegaţia oficială a României.

„În delegaţia oficială nu sunt eu care să facă desemnările, şi nu am fost inclus. Puneţi această întrebare la Administraţia prezidenţială“, a spus Corlăţean.

El a adăugat, în legătură cu miza Summitului de la Vilnius, că aceasta a constituit o prioritate de vârf a MAE.

„Dar este o decizie luată la un palier superior, nu am supărări, nemulţumiri, important este rezultatul de fond legat de Republica Moldova şi salut faptul că acest acord de asociere a fost parafat de Republica Moldova“, a mai spus Corlăţean.

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi şi vineri, la Summitul de la Vilnius, unde Republica Moldova va parafa acordul de asociere şi acordul de liber schimb cu UE. Joi seara, preşedintele a declarat, însă, că a semnat mandatul ministrului de Externe pentru Vilnius.

Întrebat, la TVR 1, miercuri seara, cum funcţionează relaţia cu premierul Victor Ponta, Băsescu a răspuns: „Astăzi am semnat mandatul cerut de ministrul Corlăţean pentru Vilnius. (…) După părerea mea, pactul de coabitare funcţionează“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite