Titus Corlăţean, la postul britanic Channel 5: „România a atins deja un nivel maxim de export al forţei de muncă”
0
România a atins un nivel maxim în ceea ce priveşte exportul forţei de muncă, a anunţat, marţi, ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, în cadrul unui interviu pentru postul britanic Channel 5.
Tot în cadrul discuţiei, Titus Corlăţean a făcut un apel către premierul britanic David Cameron să respingă atitudinile xenofobe, populiste şi rasiste promovate de unii politicieni din Albion.
„Cetăţenii români care au dorit să părăsească ţara au făcut-o cu mulţi, mulţi ani în urmă. Marea Britanie nu este o destinaţie preferată de ei. Mai degrabă, aceştia se duc în sudul Europei, îndeosebi în Italia şi Spania, acolo unde există comunităţi importante de români”, a declarat ministrul român de Externe, la postul de televiziune Channel 5.
Diplomatul român a precizat de asemenea că Marea Britanie nu reprezintă singura ţară din lume în care românii pot imigra de anul viitor, adăugând că ţara noastră şi-a atins un nivel maxim de export al forţei de muncă.
„Marea Britanie nu reprezintă singurul stat din Uniunea Europeană. De la 1 ianuarie 2014 vor fi multe alte ţări europene care vor renunţa la restricţii. În mod realist, ne-am atins nivelul maxim de expot al forţei de muncă”, a mai precizat Titus Corlăţean pentru sursa citată.
Oficialul român a mai declarat că România se află într-o stare economică bună, ceea ce face ca forţa de muncă să fie tot mai necesara în plan intern.
„Ţara noastră încheie cel de-al treilea an de creştere economică sustenabilă, peste 2% din PIB, iar anul viitor va fi unul şi mai bun. În România, situaţia economică este una mult mai confortabilă acum. Avem nevoie de forţă de muncă pe plan intern, deoarece vor exista oportunităţi interesante”, a mai precizat Titus Corlăţean.
Ministrul a catalogat întreaga serie de articole de presă şi declaraţii poltice defaimătoare la adresa imigranţilor români drept „dezamăgitoare”.
Titus Corlăţean a mai precizat că multe lucruri care se spun despre România sunt pur şi simplu nişte stereotipuri, adaugând că în ţara noastră circa 5.000 de companii britanice realizează afaceri profitabile.
Citeşte şi:
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri seară, că Londra verifică solicitările privind costurile de întreţinere ale studenţilor din întreaga Europă care studiază în Marea Britanie, nu doar ale românilor şi bulgarilor, potrivit agenţiei de ştiri Mediafax.
Mai mulţi primari germani îi cer cancelarului Merkel fonduri pentru imigranţii români şi bulgari
Primarii a 15 oraşe germane au trimis o scrisoare liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) şi Partidului Social-Democrat (SPD) prin care cer fonduri suplimentare pentru imigranţii din România şi Germania, relatează Focus Online.
Jurnaliştii englezi au publicat un articol prin care arată că sătenii din Sacoşu Turcesc aşteaptă ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a invada Marea Britanie şi a le sufla locurile de muncă. Povestea din „Daily Mail“ pare un scenariu fabricat la Londra şi doar ilustrat cu feţele românilor