Corina Dumitrescu loveşte din nou: ministrul Educaţiei, propus de Ponta, este acuzat şi de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul unor cărţi de drept a dat-o în judecată pe Corina Dumitrescu şi pe soţul ei, ambii profesori la Universitatea Dimitrie Cantemir, pentru plagiat.

Profesorul Octavian Manolache se luptă în instanţă încă din 2007 pentru a cere daune, după ce, spune el, soţii Dumitrescu au folosit informaţii din cărţile sale, pe care şi le-au atribuit.

De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat ieri că va verifica condiţiile în care, pe site-ul oficial al instituţiei, a fost postat CV-ul cu "vădite erori materiale" al Corinei Dumitrescu, ministrul desemnat al Educaţiei. Anunţul vine după ce presa a atras atenţia asupra acestor erori, dar şi asupra faptului că rectorul Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir” nu ar fi absolvit un program finalizat cu diploma al universităţii Stanford. Premierul desemnat Victor Ponta i-a cerut Corinei Dumitrescu ca până luni să clarifice situaţia studiilor sale.

Acuzată că a devenit notar fără licenţă

Corina Dumitrescu, propusă pentru portofoliul Educației, este rectorul Universității Creștine Dimitrie Cantemir și membru al Consiliul Superior al Magistraturii(CSM). Dumitrescu este acuzată de incompatibilitate, întrucât membrii CSM sunt demnitari, iar noua lege a educației prevede ca rectorii universităților să nu ocupe funcții de demnitate publică.

Citeşte şi Scrisoare deschisă către premierul desemnat Victor Ponta. Profesorii universitari nu o vor pe Corina Dumitrescu ministru

Corina Dumitrescu este licenţiată în ştiinţe juridice, doctor în Drept, fondator la Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, fiind rector al acesteia. Ea a fost aleasă, în iunie 2010, membru în Consiliul Superior al Magistraturii din partea societăţii civile, în urma votului din plenul Senatului. Citeşte mai multe AICI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite