Contre între PNL și PSD la Iași. Ciucă anunță susținerea lui Chirică și Alexe la alegeri. PSD: O nouă palmă democrației

0
Publicat:

Liderii PSD au criticat anunțul președintelui PNL de susținere la alegerile de anul viitor a primarului și președintelui Consiliului Județean. Șeful social democraților ieșeni susține că liberalii au dat astfel „o nouă palmă democrației și ieșenilor”.

Contre între PNL și PSD la Iași FOTO: Facebook Alexandru Muraru
Contre între PNL și PSD la Iași FOTO: Facebook Alexandru Muraru

„Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, fratele ambasadorului României în SUA și, mai nou, Nicolae Ciucă, președintele PNL, fost prim-ministru al României, două personalități care ar trebui să fie garanți ai transparenței și corectitudinii în administrație au dat ieri o nouă palmă democrației și ieșenilor”, se arată într-o postare a PSD Iași pe Facebook.

Social democrații susțin că „lipsa de viziune și proiecte, dar și multitudinea de dosare penale în care aceștia sunt cercetați de instituțiile abilitate, ar trebui să fie argumente suficiente pentru liberali de a lua decizii în favoarea ieșenilor și nu a unor grupuri de interese locale”.

Șeful PSD Iași a anunțat astfel că respinge „orice posibilă alianță electorală la Iași cu PNL, dacă liberalii nu se vor reforma”.

„Din 2024 trebuie să avem la Iași o administrație eficientă, orientată spre proiecte și spre ieșeni. Să încetăm cu vorbele și machetele. Stagnarea aceasta nu ajută pe nimeni. Județul și orașul au nevoie de o cu totul altă viziune și deschidere. Privim cu jind cum alte orașe din țară se dezvoltă. Astăzi nu avem credibilitate la nivel național tocmai din cauza unor vremelnici lideri cocoțați în funcții administrative, plini de dosare penale, acuzați de instituțiile abilitate de fapte de corupție. Exclud orice fel de parteneriat cu astfel de personaje”, a declarat Bogdan Cojocaru, președintele interimar al PSD Iași.

Ciucă: Sondajele îi recomandă

Președintele PNL a declarat în cadrul unei conferințe de presă de la Iași că partidul îi va susține pe Mihai Chirica și Costel Alexe la alegerile din anul 2024, invocând faptul că cei doi stau bine în sondaje.

„Ca orice partid politic, facem sondaje. Ambii în sondaje sunt la procente care îi recomandă pentru susţinerea să candideze în viitoarele alegeri“, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit News.ro.

Susținerea celor doi de către PNL a fost anunțată și de liderul liberalilor de la Iași. Alexandru Muraru a precizat, într-o postare pe Facebook, că „anul viitor vom merge împreună în aceeași formulă câștigătoare”.

„Forța PNL Iași este forța primarilor noștri, este forța conducerii liberale a Consiliului Județean Iași, a conducerii liberale a municipiului Iași și este este forța tuturor colegilor filialei noastre care depun efort pentru promovarea valorilor noastre în comunitățile lor. (...) Cu certitudine pot spune că anul viitor vom merge împreună în aceeași formulă câștigătoare, pentru că județul nostru nu își mai permite nicio secundă de stagnare. Am ieșit în fața ieșenilor cu un plan de guvernare locală clar definit, cu obiective precise și realizabile iar ieșenii au înțeles că aceasta este echipa care poate dezvolta județul la adevăratul potențial și să îl transforme într-un puternic pol economic regional”, a transmis Alexandru Muraru pe Facebook.

Ce acuzații li se aduc liberalilor Chirică și Alexe

Actualul primar al Iașiului, Mihai Chirică, a fost implicat în mai multe dosare penale. Cel mai important este cel în care este suspectat de DNA că a semnat documente cu încălcarea legii privind construirea și extinderea unui bloc din municipiu.

Costel Alexe, fost ministru al Mediului, a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat că a luat mită tone de tablă. De asemenea, acesta a fost trimis în judecată și într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite