Continuă conflictul dintre Armand şi PNL: Consilierii să fie conştienţi că fără participarea lor nu vom rezolva problema

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand FOTO Inquam Photos George Călin

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a convocat o nouă şedinţă de Consiliu pentru mandatarea sa privind rezilierea contractului cu Romprest şi face un apel la consilieri pentru a rezolva problema guboiului. Ea a anunţat că instanţa i-a dat dreptate şi este nevoie de mandatarea primarului, încă consilierii o acuză că încearcă să devieze atenţia publică cu „o nouă păcăleală”

”Am cerut să fiu eu mandatată pentru a cere cele 50 de milioane de euro pe care firma le datorează Primăriei Sectorului 1. Această şedinţă deja a  fost convocată vineri, consilierii nu au venit, nu s-au prezentat. Am dovedit între timp că, fără această mandatare, nu pot să mă duc în instanţă (...) este important ca consilierii să fie conştienţi că fără participarea lor nu vom rezolva problema gunoului. Dacă nu vin, înseamnă că le place gunoiul. Este important ca ei să fie la un nivel de responsabilitate mai sus decât au fost până acum”, a declarat, marţi, Clotilde Armand, scrie News.ro

Primarul a precizat că, fără votul consilierilor care sunt parte în contract, nu va fi rezolvată problema gunoiului.

Ea a convocat, pentru marţi, o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local  pentru a vota un proiect care să-i permită să ceară în instanţă rezilierea contractului cu Romprest, după ce la şedinţa de vineri consilierii PNL nu s-au prezentat. Consilierii PNL ai sectorului 1 au făcut mai multe acuzaţii grave, iar primarul i-a acuzat de boicotarea şedinţei

Ei au mai argumentat că primarul nu are nevoie de mandatarepentru rezilierea contractului cu Romprest, însă Clotilde Armand a anunţat ulterior că instanţa i-a dat dreptate şi că este nevoie de votul consilierilor pe un proiect de lege în vederea rezilierii contractului. 

PNL Sector 1: „Ca să devieze atenţia publică, primarul începe săptămâna cu o nouă păcăleală”

Consilierii PNL Sector 1 spun că este „ziua şi păcăleala” în Primăria Sectorului 1. Ei o acuză pe Clotilde Armand că minte. „Ca să devieze atenţia publică de la faptul că a contractat un operator de salubritate cu tarife mai mari decât Romprest, înainte de începerea stării de alertă care îi permitea acest lucru şi cu un trecut cel puţin bizar (culmea, dezvăluit chiar de ziare de casă ale USRPLUS), primarul sectorului 1 începe săptămâna cu o nouă păcăleală”, spun ei. 

PNL Sector 1 mai atrage atenţia că în primărie „transparenţa este zero”, explicând că „se zvonesc nişte sume frumoase”, din bani publici, privind plata avocatului. 

„Deşi are un avocat plătit regeşte din bani publici (se zvonesc nişte sume frumoase, dar cum transparenţa e zero la PS1, nu avem date publice) şi spune că se luptă cu mafia în fiecare zi, supriză...nimeni, niciodată, NU A CERUT împuternicirea primarului pe această speţă. Consiliul Local nu a votat aşa ceva pentru că NU S-A CERUT. Degeaba încearcă doamna primar să dea vina tot pe PNL, adevărul este unul singur şi nicio încercare de dramatizare nu va acoperi incompetenţa. Clotilde Armand spune, în mod bizar: „Instanţa mi-a dat dreptate” - referindu-se la respingerea cererii de chemare în judecată”, au mai transmis consilierii. 

Potrivit consilierilor PNL, primarul amesteacă „administraţia cu politica”, iar acum începe să amestece „opiniile juridice cu cele politice”. 

„Doamna primar, dacă v-a dat dreptate, înseamnă că aţi ştiut că nu aveţi calitate procesuală şi totuşi aţi formulat cererea? Cum explicaţi acest lucru - aveaţi nevoie de acţiuni formulate ca să justificaţi comisioanele avocatului incompetent sau de motive ca să atacaţi partenerii de guvernare locală, datorită cărora aţi ajuns primar? Doamna primar, de aproape un an amestecaţi administraţia cu politica într-o manieră gresită din toate punctele de vedere. Acum începeţi să amestecaţi şi opiniile juridice cu cele politice? E cazul să vă opriţi. Singurul aspect în care instanţa dă cuiva dreptate este acela că avocatul Trandafir este unul complet depăşit şi incompetent. Şi că, în spatele campaniei de imagine a primarului care se luptă cu mafia, se află doar politică şi goană după click-uri. Nimic pentru cetăţeni.

Citeşte şi: Stare de alertă în Sectorul 1 al Capitalei din cauza gunoaielor

Ce presupune starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „Asupra populaţiei nu va avea niciun fel de impact sub aspectul restricţiilor”

Clotilde acuză PNL şi PSD că au boicotat şedinţa privind rezilierea contractului cu Romprest. Consilierii PNL spun că primarul nu are nevoie de împuternicire

Clotilde Armand a renunţat la Romprest pentru a semna cu o firmă cu trecut controversat, ai cărei foşti acţionari au avut legături cu mafia italiană

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite