Clotilde acuză PNL şi PSD că au boicotat şedinţa privind rezilierea contractului cu Romprest. Consilierii PNL spun că primarul nu are nevoie de împuternicire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO: Inquam Photos George Călin
Clotilde Armand FOTO: Inquam Photos George Călin

Consilierii PNL au explicat într-o scrisoare deschisă către cetăţeni că primarul Sectorului 1 Clotilde Armand nu are nevoie de împuternicirea Consiliului Local, după ce primarul de sector a acuzat consilierii PNL şi PSD ai Sectorului 1 că au boicotat şedinţa în care trebuia mandatată Primăria pentru a rezilia contractul cu Romprest.

Consilierii PNL Sector 1 au transmis într-o scrisoare deschisă pentru cetăţeni că de luni de zile sunt „supuşi unui asediu constant al gunoaielor, mizeriei şi şobolanilor. Dar cel mai mare pericol este INCOMPETENŢA soră cu MINCIUNA din primăria sectorului 1”, după ce primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a acuzat membrii PNL şi PSD ai Consiliului Local că au boicotat şedinţa Consiliului Local al Primăriei pentru că nu s-au prezentat. 

PNL Sector 1, către cetăţeni: „Pentru a-şi construi platforma pentru alegerile prezidenţiale la care visează, primarul vă sacrifică binele, sănătatea şi calitatea vieţii”

Consilierii PNL susţin că „de dragul circului mediatic, pentru a-şi construi platforma pentru alegerile prezidenţiale la care visează, primarul Clotilde Armand vă sacrifică în mod cinic binele, sănătatea şi calitatea vieţii. Ştim că v-aţi săturat până peste cap. Circul trebuie oprit, iar PNL nu va cădea în capcana unui populism ieftin, pe spatele dumneavoastră”

Ei au mai explicat că „aseară târziu, după orele 21, consilierii locali PNL Sector 1 au fost informaţi de o convocare pentru astăzi, orele 12, la o şedinţă extraordinară de îndată, cu un singur punct pe ordinea de zi: propunere de reziliere a contractului cu operatorul de salubritate. Stimaţi cetăţeni, grupul consilierilor PNL Sector 1 este prezent în Primărie, dar NU se prezintă la această mascaradă, din următoarele trei motive simple:

1. Executarea contractului de salubritate ŢINE DOAR DE PRIMAR, iar primarul NU are nevoie de împuternicirea Consiliului Local pentru a cere instanţei rezilierea contractului. Este liberă să facă pe cont propriu toate demersurile legale -- şi să şi le asume. Astfel, şedinţa de azi este doar o nouă mare păcăleală, o diversiune prin care se încearcă manipularea dumneavoastră, stimaţi cetăţeni, şi pasarea răspunderii la Consiliul Local.

2. NU sunt întrunite condiţiile LEGALE pentru reziliere. Este chiar concluzia departamentului juridic din subordinea primarului (culmea!), care arată că proiectul de HCL NU respectă condiţiile contractuale (art. 22). E negru pe alb: înainte de reziliere in instanta, trebuie definitivata negocierea directa. Daca la 15 zile dupa negocierea directa nu se ajunge la un compromis, abia atunci se poate merge catre rezilierea in instanta. Dar Consiliul Local a mandatat deja de săptămâni bune primarul sectorului 1 să negocieze reducerea tarifelor. Ştiţi ce a făcut? Aţi ghicit: NIMIC.

3. Rezilierea ilegală înseamnă prejudicii de sute de milioane de euro pentru sectorul 1. Proiectul propus de primar este complet IRESPONSABIL, dar doamna Armand nu riscă nimic. Pentru că aruncă toată răspunderea pe Consiliul Local, iar prejudiciul va fi suportat finalmente tot de către dumneavoastră, cetăţenii fără vină ai sectorului 1”, au explicat consilierii PNL.

PNL Sector 1: „Trebuie să se asigure posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest. Primarul încalcă legea. Justiţia a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei”

Potrivit consilierilor PNL Sector 1, trebuie să fie asigurată posibilitatea continuării contractului cu Romprest, iar situaţia este generate „artificial” de oameni care vor „să-şi facă imagine”.

„În fine, chiar în decizia prefecturii de astăzi, privitoare la starea de alertă din sectorul 1, se spune foarte clar că trebuie să se asigure „posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către compania Romprest Service SRL”. Primarul Armand trebuie să îşi asume toate aceste demersuri, inclusiv riscurile încălcării legii şi prejudiciile care vor decurge din aceste decizii. Stimaţi cetăţeni, angajamentul PNL este să vă apere interesele şi să vă spună adevărul. Nu vă lăsaţi păcăliţi. Cercetaţi adevărul şi veţi vedea că toată această situaţie este generată artificial de oameni care vor un singur lucru: să-şi facă imagine pe spatele şi pe nervii dumneavoastră. Nu le vom permite acest lucru”, au mai transmis consilierii.

Consilierii PNL Sector 1 au mai completat că „între timp, prin neplata facturilor legale, cu bun de plată, primarul încalcă legea, acumulează penalităţi şi blochează ridicarea gunoiului. Nu spunem noi asta, justiţia o spune. Acum câteva zile, justiţia a decis prin hotărâre EXECUTORIE că primăria datorează peste 8 milioane de lei penalităţi pentru neplata unor facturi de peste 70 de milioane de lei. Primarul trebuie să îşi asume PE PERSOANĂ FIZICĂ aceste prejudicii”. 

Clotilde Armand: „Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest”

„Presupuşii mei parteneri de coaliţie din primărie au un singur nume: USL. PNL şi PSD nu s-au prezentat astăzi la şedinţa de îndată a Consiliului Local. Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se află un singur proiect de hotărâre de consiliu local: mandatarea Primarului Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti în vederea promovării unei acţiuni având ca obiect rezilierea Contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativ – teritorială a Sectorului 1”, a transmis primarul Sectorului 1 pe Facebook. 

Ea a mai explicat că „serviciul public de salubrizare este întrerupt deşi legea salubrizării şi regulamentul de salubrizare interzice acest lucru. Facturile sunt plătite la zi şi Compania Romprest continuă să ia ostatici cetăţenii de bună credinţă care plătesc din buzunarul lor cel mai scump serviciu de salubrizare din România. PNL şi PSD s-au înfrăţit din nou şi nu vor rezilierea contractului în Justiţie. Nu asta aţi cerut, stimaţi consilieri? De ce nu aţi votat? Ştiu. Sunt prea mulţi bani de pierdut”, a mai completat Clotilde Armand. 

Primarul a amintit şi de raportul controlului efectuat de Ministerul de Finanţe, despre care spune că demonstrează că „Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro” de la Romprest. 

„Zilele trecute a sosit raportul controlului efectuat de Ministerul Finanţelor (condus de însuşi dl. Florin Cîţu) care ne demonstrează cu subiect şi predicat că Sectorul 1 trebuie să recupereze 50 de milioane de euro de la societatea Romprest. PNL şi PSD nu vor să recuperăm banii. Dimpotrivă. Voi reveni cu acest punct pe ordinea de zi la fiecare şedinţă”, a mai amintit Clotilde Armand. 

Stare de Alertă în Sectorul 1

În Sectorul 1 al Capitalei a fost declarată Stare de Alertă în urma crizei gunoaielor, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica. Starea de alertă se va institui timp de 30 de zile începând cu miezul nopţii.

Citeşte şi Ce presupune starea de alertă din Sectorul 1. Prefectul Capitalei: „Asupra populaţiei nu va avea niciun fel de impact sub aspectul restricţiilor”

   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite