Comisia de revizuire a Constituţiei: Este interzisă prin lege profanarea drapelului naţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat miercuri, la capitolul 30 privind libertatea de exprimare, un amendament care prevede interzicerea prin lege a profanării drapelului naţional,

„Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, profanarea drapelului naţional, îndemnul la război, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri“, se menţionează în  amendamentul adoptat.

Amendamentul a fost adoptat cu 16 voturi "pentru" şi 3 abţineri.

Articolul este similar cu cel din Constituţia actuală, având însă adăugirea privind interzicerea profanării drapelului naţional.

Amendamentul adoptat a fost propus de către deputaţii PNL Vasile Horga, Dan Motreanu, Ion Pîrgaru şi Dan Coriolan Simedru.

Membrii Comisiei au dezbătut şi pe marginea introducerii unui articol privind profanarea imnului naţional.  Acest amendament nu a fost votat, pe motiv că este dificil de cuantificat ce înseamnă profanarea imnului, dar şi de stabilit care ar fi autorităţile care să dea un astfel de verdict.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite