Comisia de Apărare: Deputaţii PSD şi ALDE au respins audierea lui Dragnea în scandalul SPP. Raeţchi: Dragnea se teme să vină în faţa comisiilor de specialitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea senatorilor de audiere a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în legătură cu acuzaţiile aduse la adresa SPP. Vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, critică acest vot şi spune că nu înţelege „de ce se teme domnul Dragnea” care doreşte, în schimb, „o comisie de operetă cu oameni fără nicio legătură cu domeniul militar”.

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a respins marţi propunerea de audiere a liderului PSD Liviu Dranea în acuzaţiile aduse la adresa Serviuciului de Protecţie şi Pază (SPP). Deputaţii PSD-ALDE au votat marţi împotriva audierii, în vreme ce deputaţii PNL au votat „pentru”.

Deputatul PNL şi vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Parlament, Ovidiu Raeţchi, spune că nu înţelege „de ce s-a speriat domnul Dragnea” şi critică votul prin care se respinge audierea şefului Camerei Deputaţilor. Acesta a declarat că „se săvârşeşte un lucru absurd care încalcă orice logică parlamentară” şi că cel mai probabil se va „înfiinţa o comisie de operetă fără vreo legătură cu domeniul militar.

Raeţchi a mai precizat, într-o postare pe Facebook, că membrii Comisiei de Apărare au certificări pentru a lucra cu informaţii confidenţiale şi este misiunea lor să exercite controlul asupra SPP şi a instituţiilor de gen.

„Parlamentarii PSD-ALDE au respins azi, în Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor, solicitarea senatorilor privind audierea lui Liviu Dragnea în cadrul comisiilor reunite de Apărare, pentru a explica şi dezvolta acuzaţiile făcute la adresa SPP. Le-am spus colegilor de la PSD că săvârşim un lucru absurd şi încălcăm orice logică parlamentară: există Comisii pentru Apărare în Parlament; oamenii de acolo în asta sunt specializaţi. E misiunea lor să exercite controlul asupra SPP şi a instituţiilor de gen. Acolo se votează bugetul acestor instituţii. Acolo au loc acţiuni în comun cu SPP: când au lipsit de la votul pentru Patriot, cei din PSD au spus că au fost la un poligon SPP "foarte frumos", dacă vă mai amintiţi. Nu Opoziţia: PSD! Oamenii de la Apărare au certificări pentru a lucra cu informaţii confidenţiale. Nu sunt paraşutaţi peste noapte în domeniul siguranţei naţionale. Şi, cu toate astea, PSD înfiinţează o comisie de anchetă care să verifice un lucru pe care îl controlează deja comisia permanentă. De ce? Pesediştii au majoritate în comisiile permanente pentru Apărare! Au voturile necesare pentru a exercita controlul parlamentar - aşa cum îl doresc. Nu sunt capabili să-şi facă treaba acolo?

Vă marturisesc ca îmi e imposibil să înţeleg de ce s-a speriat domnul Dragnea de noi. Pare un om matur şi, totuşi, se teme să vină în faţa comisiilor de specialitate, înfiinţând o comisie de operetă din care vor face parte, probabil, oameni care nu au nicio legătură cu domeniul militar”, a scris liberalul.

Comisia de apărare din Senat a respins pe 13 februarie propunerea ca Liviu Dragnea să fie audiat în legătură cu afirmaţiile aduse la adresa SPP.

Înfiinţarea Comisiei de anchetă privind Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) va fi decisă, marţi, începând cu ora 14.00, în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, iar potrivit proiectului de înfiinţare a Comisiei, aceasta va fi condusă de un membru PSD, un vicepreşedinte PNL şi un secretar de la ALDE.
"Se constituie Comisia parlamentară de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea activităţii Directorului Serviciului de Protecţie şi Pază, domnul Pahonţu Lucian-Silvan şi a modului în care este posibil ca acesta să fi implicat instituţia în activităţi care exced cadrului legal de funcţionare", este hotărârea care va fi spusă votului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite