Coaliţia pune cruce desfiinţării SIIJ: Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, e de neacceptat. O sesiune extraordinară e prematură

0
0
Dan Barna a recunoscut faptul că USR PLUS se află în faţa unei negocieri complicate FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna a recunoscut faptul că USR PLUS se află în faţa unei negocieri complicate FOTO Inquam Photos / George Calin

Dan Barna, vicepremier şi copreşedinte al USR PLUS, a anunţat că ideea organizării în viitorul apropiat a unei sesiuni extraordinare nu mai are rost, din moment ce UDMR susţine un amendament care ar duce dosarele magistraţilor la o secţie din Parchetul General. Pe de altă parte, USR PLUS şi PNL vor ca dosarele să meargă la instituţiile din care provin procurorii sau judecătorii anchetaţi.

„La SIIJ a fost o discuţie lungă pe tema blocajului. Concluzia e clară. Amendamentul UDMR de la Comisia de la Senat (n.r. - Comisia juridică) e unul care nu desfiinţează SIIJ. Doar o mută la Parchetul General. Nu ne permitem să transmitem o reformă ca o glumă. Este de neacceptat”, a declarat Dan Barna.

Vicepremierul din USR PLUS a subliniat faptul că amendamentul colegilor din UDMR ar fi unul toxic. „Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, e de neacceptat. Cât nu găsim o soluţie, o sesiune extraordinară e prematură”.

La finalul intervenţiei sale, Dan Barna a recunoscut un lucru deja evident: „Suntem în faţa unei negocieri complicate”. 

Proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ este blocat la Comisia juridică din Senat, acolo unde Coaliţia nu are majoritatea fără susţinerea UDMR. 

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite