Clotilde Armand: „În timp ce 12.000 de români stăteau la coadă, Firea a transmis că sunt secţii goale în diaspora”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, i-a răspuns noului primar al Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul disputei dintre conducerile USB şi PSD privind renumărarea voturilor exprimate în Sectorul 1.

Bună seara! Doamna Gabriela Firea şi PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni şi dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea ştie desigur din proprie experienţă ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicuşor Dan ci Dragnea a încălcat legea.

Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt „secţii goale în diaspora”. Doamna Firea, aveţi demnitatea măcar acum să vă cereţi scuze pentru că aţi dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereţi scuze pentru declaraţia şefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuieşte pe românii din străinătate cu nişte fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid” a scris Clotilde Armand pe pagina sa oficială de Facebook.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul acuză posibile nereguli în procesul de numărare al voturilor exprimate pentru Primăria Sectorului 1, susţinând că există discrepanţe statistice semnificative între voturile de la secţiile unde a avut parte de delegaţi, şi cele unde nu a avut delegaţi.

“În sectorul 1 au fost 163 de secţii. Am avut delegaţi în 126 de secţii. În ele, Clotilde Armand a câştigat cu 76 de voturi (medie 0,6 voturi / secţie pentru noi)”, a spus Nicuşor Dan. 

Ulterior, în cursul zilei de luni, Dan a adăugat că în secţiile care nu au fost observate de USB au existat diferenţe vizibile între voturile primite de USB pentru Primăria Generală şi Consiliul Local, respectiv cele primite de Armand pentru Primăria Sectorului 1.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi Gabriela Firea au acuzat USB că aruncă informaţii false despre fraudarea alegerilor, şi l-au atacat pe Nicuşor Dan pentru că a postat în preziua alegerilor un video pe Facebook în care îndemna oamenii să-l voteze, în ciuda faptului că nu ar fi avut voie să facă campanie electorală la momentul respectiv.

Câştigătorul alegerilor pentru postul de primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a reacţionat şi el ironic la adresa iniţiativei USB

 „V-a spus de ce nu a mai avut delegaţi? E problema domniei sale (dacă a renunţat - n.r.). E un act normal de contestare. A depus înţeleg o solicitare de renumărare a voturilor în 15 secţii, să le renumere, n-am nicio problemă. (...) Cred că suspect e că au numit oameni în secţiile de votare care nu şi-au făcut treaba sau n-au stat la program. E problema domniei sale. (...) Poate să le renumere până o să câştige alegerile la Sectorul 1, dar asta o să dureze mulţi, mulţi ani. (...) Mai bine rămâneau, nu se duceau la spectacol, chiar domnia sa a spus că s-au dus la nu ştiu ce spectacol în acea seară, şi atunci n-ar mai fi avut ce să conteste. (...) Eu zic că cel mai bine ar fi să renumere buletinele de vot domnul Nicuşor Dan, singur. Poate aşa o să câştige Primăria Sectorului 1” a declarat Tudorache.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite