Clotilde Armand: „Cererea USB de renumărare a voturilor din Sectorul 1 a fost respinsă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clotilde Armand FOTO Sever Gheorghe
Clotilde Armand FOTO Sever Gheorghe

Candidata Uniunii Salvaţi Bucureştiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat marţi seară că cererea USB de renumărare a voturilor în 18 secţii din sector unde s-au observat discrepanţe statistice a fost respinsă de Biroul Electoral al Sectorului 1, într-o transmisiune live de pe Facebook.

UPDATE Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins în unanimitate cererea USB de renumărare a voturilor în 18 secţii din Sectorul 1, transmite DIGI 24.

„Biroul Electoral al Sectorului 1, compus exclusiv din membrii ai partidelor parlamentare şi cu mulţi membri PSD în componenţă, ne-a respins cererea legitimă de renumărare a voturilor din 18 secţii de vot din Sectorul 1. După multe tergiversări, ne-au spus la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, apoi ni s-a spus să revenim la 22, iar la ora 22.30 ne-au transmis că ni s-a respins cererea.

Sunt foarte supărată, cererea a fost legitmă, legală şi justificată şi ar fi fost bine ca toate aceste suspiciuni să fie rezolvate. Domnul Dan Tudorache a declarat că nu se va opune (n.r.- renumărării voturilor), însă iată că propriii lui colegi s-au opus. Nu este corect să nu clarificăm situaţia” a spus Clotilde Armand pe reţeaua de socializare.

Clotilde Armand: „Cererea USB de renumărare a voturilor din Sectorul 1 a fost respinsă”

Candidata USB a explicat că la baza cererii au stat motive statistice valide, implicând o discrepanţă între voturile acordate candidaţilor USB pentru Primăria Generală şi Consiliul Local şi cele acordate ei pentru Primăria Sectorului 1, observate în secţii în care formaţiunea nu a avut delegaţi la numărarea voturilor.

Primele exit-polluri publicate după închiderea urnelor duminică seara o arătau pe Clotilde Armand drept câştigătoare a Primăriei Sectorului 1 în faţa candidatului PSD Dan Tudorache, fapt confirmat de primele rezultate provizorii afişate de BEC. Ultimele rezultate provizorii BEC arată însă că social-democratul a câştigat Primăria Sectorului 1, cu 31,14% din voturi, faţă de cele 28,73% strânse de candidata USB

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite