Ciucă: „România este o ţară stabilă. Avem o creştere a investiţiilor străine directe cu 10% în primele două luni ale anului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că ţara noastră a înregistrat, în primele două luni ale anului, o creştere a investiţiilor străine cu 10%. Şeful Guvernului a oferit asigurări că România este o ţară stabilă.

„România este o ţară stabilă şi investitorii pot să vină în România, de altfel au şi venit, avem o creştere a investiţiilor străine directe cu 10% în primele două luni ale anului.

Astea cred că sunt elementele importante, şi această asumare la nivelul coaliţiei încă o dată pe mine mă determină să spun că am ajuns cu toţii la acea maturitate politică din care putem să asigurăm decizii şi să gestionăm şi viaţa internă de partid şi să putem să gestionăm şi situaţia de guvernare”, a declarat premierul, miercuri seara, la TVR.

Nicolae Ciucă a subliniat că impactul războiului din Ucraina va fi resimţit de către toată lumea, precizând însă că în acest context sunt importante măsurile luate de autorităţi pentru a gestiona criza. 

„Lucrăm cu toate instituţiile statului, inclusiv cu Banca Naţională să menţinem un curs stabil al leului, să putem să gestionăm inflaţia în aşa fel încât să nu avem creşteri spectaculoase şi ceea ce este foarte important, iar aici lucrăm cât se poate de aplicat: gestionarea fondurilor europene. Avem foarte, foarte mulţi bani care pot şi trebuie să fie atraşi şi investiţii în economia din România. Avem nevoie de modernizarea infrastructurii rutiere, avem nevoie de digitalizarea României, avem nevoie de modernizarea sistemului de sănătate, avem nevoie de modernizarea sistemului de educaţie. Pentru toate aceste chestiuni există resurse financiare care ne sunt puse la dispoziţie. Cred cu toată puterea mea cât pot să îmi asum această chestiune că, dacă vom fi suficient de abili şi suficient de aplicaţi să atragem toate aceste fonduri, economia României, ţara noastră va putea să depăşească în condiţii de echilibru toată această situaţie de criză”, a explicat Ciucă. 

În ceea ce priveşte pachetul de măsuri „Sprijin pentru România”, şeful Guvernului a precizat că nu este o măsură care să taie din venituri, ci facilitează continuarea investiţiilor în situaţii de criză. „Investiţiile sunt motorul economiei, să protejăm populaţia vulnerabilă şi am găsit acei bani necesari şi din bugetul de stat, dar şi din fondurile europene. Comisia Europeană pune la dispoziţie fonduri pentru sprijinirea cetăţenilor vulnerabili. Pe acest subiect cu toţii trebuie să înţelegem că este nevoie de solidaritate. Iar revenind la acel pachet de sprijin, tot ceea ce am cuprins în el tocmai vine să dea încredere populaţiei că în acest moment avem resursele necesare şi avem instrumentele necesare să putem să gestionăm această situaţie”, a punctat prim-ministrul Nicolae Ciucă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite