Ciolacu, despre vizita la Kiev alături de liderul PNL: „Un semnal pentru Ucraina, am fost cu majoritate politică”. Ce spune despre absenţa lui Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ George Călin
FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că vizita în Ucraina alături de premierul Ciucă, liderul PNL, le-a oferit un semnal politic important liderilor de la Kiev, asigurându-i că pot conta pe susţinerea a „peste 65% din Parlamentul României”. În ceea ce priveşte absenţa lui Florin Cîţu, social-democratul a transmis că preşedintele Senatului a făcut parte dintr-o delegaţie cu obiective diferite şi a precizat că a fost „o deplasare corectă”.

Întrebat joi, la sediul PSD, de ce Florin Cîţu nu a mers alături de premier, preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul de Externe, marţi, în Ucraina, Marcel Ciolacu a transmis:

„A fost o decizie pe care am luat-o cu prim-ministrul. Nu vă pot ascunde faptul că a fost informat şi preşedintele României, premierul având un mandat de la preşedinte. A fost un semnal clar ca atât eu cât şi domnul prim-ministru, în afară de funcţiile de preşedinte al Camerei şi de prim-ministru, eu sunt preşedintele PSD, iar el este preşedintele PNL. A fost un semnal pentru că am fost cu o majoritate parlamentară şi politică în Ucraina, fiind împreună, de peste 65% din Parlament”.

Liderul PSD a precizat că a avut o discuţie telefonică cu Florin Cîţu înainte cu câteva ore de plecarea în Ucraina.

„Din punctul meu de vedere, a fost o deplasare corectă, ţinând cont de semnalul politic pe care l-a dat România Ucrainei, că au susţinerea a peste 65% din Parlament în acest moment în România. (...) Florin Cîţu a făcut parte dintr-un alt scenariu, mai amplu, cu alţi preşedinţi de Parlamente europene”, a punctat Ciolacu. 

Întrebat ce pot înţelege ucrainenii din faptul că România a trimis două delegaţii în două zile diferite, preşedintele PSD a explicat: „Au fost două delagaţii cu două obiective total separate. O delegaţi politică, reprezentând preşedinţii celor două mari partide politice din România şi prim-ministrul, având mandat şi din partea preşedintelui României, şi o delegaţie la nivel european formată din mai mulţi preşedinţi de Parlamente. Este corectă abordarea”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite