Ciucă: Rocada premierului e acum mai puțin importantă. Ce spune despre analiza guvernării

0
Publicat:

Nicolae Ciucă susține, referitor la rocada premierilor din coaliție de anul viitor, că este mai puțin importantă în acest moment”. Potrivit premierului, prioritară este rezolvarea problemelor „cu care românii se confruntă astăzi”.

Ciucă nu se gândește la rotativa din 2023 Foto: Inquam Photos
Ciucă nu se gândește la rotativa din 2023 Foto: Inquam Photos

”Această rocadă face obiectul unei perspective care urmează să se întâmple peste şapte, opt luni de zile. Ca atare, până atunci daţi-ne voie să ne ocupăm de problemele curente care sunt foarte foarte dificile”, a spus premierul, întrebat dacă este de acord cu opinia PSD că anul viitor, când se vor schimba premierii, unele ministere să nu se schimbe între partide, respectiv Transporturile şi Fondurile Europene, potrivit News.ro.

Premierul a precizat că „această rocadă, din punctul său de vedere, este mai puțin importantă în acest moment”. 

”Ca atare, nu m-am gândit şi nici nu vreau să mă gândesc la ea până nu reuşim să rezolvăm problemele cu care românii se confruntă astăzi”, a completat premierul potrivit News.ro.

Președinte PSD: Sunt prevăzute anumite modificări în acordul de coaliție

Mai mult decât atât, într-o declarație la DC News din această lună, Marcel Ciolacu a precizat că urmează o discuție în coaliție prin care s-ar putea modifica anumite acorduri stabilite între partidele aflate la guvernare.

„Va fi o discuție. Sunt prevăzute anumite modificări în acordul de coaliție. Există programe la anumite ministere și vă dau un exemplu: ar trebui să schimbăm Ministerul Transporturilor cu Ministerul Fondurilor Europene, erau două ministere anchilizate. Acum, la Ministerul Fondurilor Europene ne-a ajutat Dumnezeu și nu cred că este bine să stricăm ceva ce funcționează. La Ministerul Transporturilor lucrurile nu erau chiar așa de anchilozate și rezultatele se văd” , a declarat Marcel Ciolacu într-o declarație la DC News.

Ciolacu așteaptă decizia social-democraților

Prezent în podcastul EVZ, președintele PSD a precizat că așteaptă hotărârea membrilor PSD referitoare la social-democratul care va prelua funcția de premier în luna mai a anului 2023. Marcel Ciolacu susține că va prelua funcția, doar dacă aceasta este decizia social-democraților.

„Dacă așa o să hotărască colegii mei, o să merg prim-ministru al României. În acest moment, există o decizie în sensul ăsta, dar cred că e corect față de colegi să mai supunem o dată la vot. Oricum s-au schimbat multe lucruri la partid. A început să fie o atmosferă de colegialitate, de camarazi” , a declarat Marcel Ciolacu în timpul podcastului EVZ.

Potrivit deciziei coaliției de guvernare, pe 25 mai 2023 va avea loc rocada premierului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite