Ciucă: „La alegerile europarlamentare am decis să avem liste comune cu PSD”. Stabilitatea României, invocată pentru înțelegere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat miercuri că în ședința coaliției de guvernare a fost luată decizia ca formațiunea pe care o conduce să aibă liste comune cu PSD la alegerile europarlamentare. Liberalul a menționat că dezbaterile de azi au ca scop „stabilitatea țării și a guvernării”.

Declarațiile președintelui PNL cu privire la alegerile europarlamentare Foto: Arhivă
Declarațiile președintelui PNL cu privire la alegerile europarlamentare Foto: Arhivă

Există acest risc pe care îl asumăm pentru un lucru foarte bine asumat: stabilitatea țării și a guvernării”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat dacă există riscul ca electoratul să sancționeze aceste listele comune PSD-PNL, mai ales în marile orașe.

Președintele PNL a afirmat că discuțiile din coaliție au drept scop stabilitatea țării și nu câștigurile la nivel de partid. „Nu este vorba de a câștiga dintr-un partid sau altul un primar sau un președinte de consiliu județean, ci ce câștigă România prin stabilitate”, a declarat Ciucă, întrebat cât va pierde PNL și PSD prin această decizie, dacă își va mobiliza proprii primari, și ce are de câștigat.

Întrebat ce s-a schimbat din noiembrie 2023, când PNL a decis să meargă singur la alegeri, iar acum vor liste comune cu PSD , Ciucă a răspuns: „Absolut nimic. Rămânem pe a ne duce mai departe această asumare, candidând cu proprii noștri primari, proprii noștri candidați pe liste”, adăugând că „la europarlamentare am decis să avem liste comune”.

Liderii Coaliției au miercuri mai multe rânduri de discuții, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă consultându-se inclusiv cu președintele Klaus Iohannis înaintea deciziei oficiale privind comasarea alegerilor europarlamentare cu localele.

Premierul României, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-au văzut într-o primă rundă de discuții miercuri dimineață. Apoi, odată cu reuniunea CSAT, liderii Coației au mers să discute cu preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Discuţia are loc în contextul unei înţelegerii pe tema comasării alegerilor din iunie, precum și a întregului calendar pentru anul 2024.

 Anunţul privind acordul dintre cele două partide urmează să fie făcut miercuri la ora 19.00 de către Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, după ce vor merge în propriile partide, în ședințe cu conducerile extinse ale formațiunilor pe care le conduc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite