Sondaj. 53% dintre români vor comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. PSD și PNL ar lua peste 50% din voturile primele alegeri

0
Publicat:

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, potrivit unui sondaj făcut la comanda PSD şi PNL. Acelaşi sondaj mai arată că social-democrații ar obţine 31% din voturi la urne, iar liberalii 20%.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos

La întrebarea „Dumneavoastră personal sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale?”, 53% dintre cei chestionaţi au răspuns că ar fi de acord, 35% nu sunt de acord, iar 12% nu pot aprecia sau nu răspund, potrivit sondajului Avangarde, la comanda celor două partide ale Coaliției.

Chestionați dacă „Viitorul Guvern al României care se va forma după alegerile generale ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituţională şi stabilitate politică?”, 66% au răspuns afirmativ, 21%, a avut un răspuns negativ, iar 13% nu pot aprecia sau nu răspund.

Referitor la intențiile de vot pentru primul rând de alegeri, adică europarlamentare, PSD e creditat cu 31% intenție de vot. Liberalii ar fi votați de 20% dintre alegători, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor este la 18%.

Alianța Dreapta Unită (USR, PMP și Forța Dreptei) are o intenție devot de 15%, în timp ce SOS România e la 8%. Și UDMR ar prinde Parlamentul European prin cei 5%, iar REPER are doar 2%.

Avangarde comasare   2024 jpg

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 19 - 20.02, pe un eşantion de 950 de subiecţi. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3,1%.

Tudose: Românii vor stabilitate

Mihai Tudose, coordonatorul de campanie al PSD la europarlamentare, a afirmat la rândul lui că au primit rezultatele unui sondaj care arată că românii vor alegeri comasate. 

„Noi aşteptam o cercetare sociologică despre ce îşi doresc românii şi să acţionăm în acest sens. Acea cercetare sociologică ne-a sosit azi-noapte, la 12 noaptea. Vă dăm în premieră faptul că mai mult de 60% dintre români doresc comasarera şi o majoritate chiar mai mare, doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate şi o coerenţă în guvernare”, a spus Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite