Demiterea PNL-istului Ionuț Lupu, lovitura prin care Paul Stănescu aruncă în aer marea „comasare” PSD-PNL

0
0
Publicat:

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, omul lui Paul Stănescu, a semnat marți ordinul de demitere a lui Ionuț Lupu (PNL), din funcţia de preşedinte al APIA, Agenţia pentru Plăţi în Agricultură.

Nu e clar dacă vinovăţiile invocate de Florin Barbu pentru a-l demite pe Ionuţ Lupu sunt reale sau nu. Dar nici nu contează, de moment ce Barbu a ales preziua negocierilor decisive PSD-PNL pentru a dinamita marea „comasare” PSD-PNL.

Deşi se pare că PNL îl convinsese pe Ciolacu să accepte „comasarea”, baronii PSD, în frunte cu Paul Stănescu,  nu erau de acord cu această „comasare”, văzută a asigura preşedinţia României pentru Marcel Ciolacu.

Din câte au transpirat în presă, PNL obţinuse o paritate pe listele comune de la europarlamentare, şi comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. În condiţiile în care PSD este cotat în sondaje cu 30%, iar PNL cu 18-20%. Scorurile reale în viitoarele alegeri ar fi, probabil, 25% pentru PSD şi 13-15% pentru PNL, deci nici gând de „paritate” pe listele comune de la europarlamentare. PNL-istii l-au  „fraierit” pe Ciolacu să accepte această împărţeală, contra promisiunii că-l vor susține la prezidenţiale.

Iată însă că baronii PSD nu se lasă, şi îi provoacă pe PNL-iști prin demiterea lui Ionuț Lupu cu o zi înainte de marea „comasare” PSD-PNL. Potrivit surselor G4Media, Lupu făcuse în urmă cu câteva săptămâni o plângere la DNA în care a denunțat presupuse presiuni asupra lui pentru a debloca plățile pentru stuful din Deltă.

Cine este Ionuț Lupu

Este cel care a demontat „afacerea” începută de Florin Barbu, prin iniţierea legii care transforma stuful din deltă în „păşune” pentru animale, şi în urma căreia  firmele fiului lui Paul Stănescu obţineau milioane de euro subvenţii de la UE. Afacerea a fost devoalată în emisiunea „România, te iubesc” de la Pro TV, în urma căreia APIA a stopat plăţile, iar parchetul european  (EPPO) a cerut documente de la instituțiile statului în legătură cu modul în care două firme apropiate de baronul PSD Paul Stănescu au ajuns să solicite subvenții europene de aproape 6 milioane de euro pentru stuful din Delta Dunării.

Florin Barbu este evident autorul din umbră a acestei iniţiative legislative, el fiind cel care a iniţiat legea care transformă stuful în păşune. Legea a trecut rapid prin parlament, a fost promulgată de preşedintele Iohannis, fără ca nimeni să se întrebe dacă animalelor le place, sau nu, să mănânce stuf din Deltă!

Conducerea PNL va cere azi premierului Marcel Ciolacu să îl demită pe ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, sau să îl repună în funcție pe șeful APIA, Ionuț Lupu  (Agenția de Plăți în Agricultură), au declarat pentru G4Media surse liberale.

Aşa se face că astăzi, în loc de discuţii pentru marea „comasare” PSD-PNL, se va discuta despre scandalul provocat de Paul Stănescu, cu mâna sa dreaptă, ministrul Barbu. Aici PNL are dreptate. Ionuț Lupu a acţionat conform politicii României faţă de fondurile europene, declanşată chiar de Marcel Ciolacu: fără furturi din fondurile europene, şi din bugetul de stat.

Paul Stănescu este vechi PSD-ist de frunte, nu înţelege politica nouă promovată de Ciolacu.

Tot astăzi, cu ocazia şedinţei CSAT, vor avea loc discuţii Iohannis-Ciolacu-Ciucă, în care se va aborda, posibil, şi acest subiect pentru că dinamitează „comasarea” celor două partide, PSD şi PNL.

Ce „indicaţii” va da preşedintele Iohannis? Vor fi ele ascultate de Ciolacu şi Ciucă? Vom afla dupa discuțiile PSD-PNL de astăzi.

Cert este că baronimea PSD nu este de acord cu „comasarea” PSD-PNL, şi acţionează în consecinţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite