Ciucă, întâlnire cu reprezentanții sindicatelor din educație: Alocăm Educației cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani

0
Publicat:

Premierul României s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație. Principalele teme ale discuției au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ.

Nicolae Ciucă și Ligia Deca, întâlnirii cu sindicatele din Educație FOTO: GOV.RO

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria cu reprezentanți ai sindicatelor din Educație. La discuții, alături de ministrul Educației, doamna Ligia Deca, au participat membri ai Cancelariei Prim-Ministrului și lideri ai Federațiilor “Alma Mater”, “Spiru Haret”, Sindicatelor Libere din Învățământ”, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Potrivit sursei citate, principalele teme au vizat salarizarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din învățământ. În cadrul discuțiilor, Nicolae Ciucă a arătat că „Guvernul analizează o formulă de abordare salarială unitară și echitabilă pentru sectorul educației, în corelare cu importanța strategică acordată învățământului. Această abordare se înscrie în cadrul de susținere de care se bucură Proiectul România Educată, reflectată în pachetul Legilor Educației”.

Premierul susține că Guvernul va aloca educației în anul 2023 „cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani, aproximativ 50 de miliarde de lei”. De asemenea, șeful executivului a precizat că Guvernul pregătește investiții masive cu bani din PNRR pentru modernizarea școlilor din România. 

„Pregătim investiții masive din PNRR pentru ca toate școlile din România să beneficieze de dotări moderne, atât în clase, cât și în laboratoare sau ateliere de practică. Valorea totală a fondurilor alocate este de aproape un miliard de euro, bani aflați la dispoziția țării noastre în următorii trei ani. Alocăm Educației pentru anul următor cea mai mare sumă din ultimii 30 de ani - aproximativ 50 de miliarde de lei”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit comunicatului transmis de Guvern.

Sindicaliştii din Educaţie cer majorarea bugetului alocat învăţământului până la 6% din PIB

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" solicită parlamentarilor să majoreze bugetul alocat învăţământului, conform articolului din Legea Educaţiei, care prevede alocarea a 6% din PIB, anunță Agerpres. 

"Aveţi posibilitatea, în zilele următoare, să majoraţi în Parlament bugetul alocat învăţământului, să respectaţi articolul din Legea Educaţiei care prevede alocarea a 6% din PIB pentru şcoala românească. Numai prin educaţie avem şansa de a da tuturor copiilor noştri şi României un viitor mai bun în Europa şi în Uniunea Europeană", susţine preşedintele federaţiei sindicale, Marius Ovidiu Nistor, într-o scrisoare deschisă transmisă Parlamentului României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite