O nouă fabrică de panouri solare se va deschide în România. Investiția se va ridica la un miliard de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul s-a întâlnit, la Palatul Victoriei, cu reprezentanții companiei AE SOLAR și ai Rețelei Universităților de la Marea Neagră, ocazie cu care compania a anunțat că va deschide o nouă fabrică de producere a panourilor solare în România. Valoarea investiției se va ridica la un miliard de euro.

Ciucă, întrevedere cu compania AE SOLAR FOTO Shutterstock
Ciucă, întrevedere cu compania AE SOLAR FOTO Shutterstock

„În faza inițială, acest proiect mai amplu va avea o capacitate de 2 GW, iar la finalizarea integrării complete a fluxurilor de producție în România va atinge 10 GW, ceea ce reprezintă o treime din necesarul european. Reprezentanții companiei au confirmat că vor operaționaliza prima fază în acest an”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, la nivelul Guvernului vor fi analizate resursele care pot fi asigurate prin finanțări europene sau de la bugetul de stat, pentru a sprijini realizarea proiectului.

În ceea ce privește modalitățile de a susține dezvoltarea aplicabilităților investiției, vor fi implicați specialiști din cadrul Rețelei Universităților de la Marea Neagră, care vor putea coopera prin intermediul unui parc științific complementar facilităților de producție, se arată în comunicatul Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă susține că investiția companiei AE SOLAR va plasa România în centrul producției europene de panouri solare și va contribui considerabil la independența energetică a țării.

“Această investiție va plasa România în centrul producției europene de panouri solare, contribuind substanțial nu doar la independența energetică, dar și la protejarea mediului, prin folosirea energiei regenerabile, curate, pentru producerea de electricitate. Guvernul răspunde, astfel, nu doar unei cerințe asumate la nivel european, dar și nevoii resimțite de cetățeni și companiile private de a accesa soluții ieftine și prietenoase cu mediul pentru a avea energie”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite