Reacția lui Ciucă la interzicerea TikTok în instituțiile de stat VIDEO

0
Publicat:

Ideea interzicerii aplicației TikTok în instituțiile de stat din România rerpezintă, în continuare, un subiect controversat. Premierul Nicolae Ciucă este de părere că o astfel de decizie constituie un subiect serios de analiză.

Nicolae Ciucă, despre interzicerea TikTok FOTO Arhivă
Nicolae Ciucă, despre interzicerea TikTok FOTO Arhivă

Autorităţile statului român ar putea, în curând, să se alinieze la poziţia Comisiei Europene, în privința TikTok. Liderii europeni au decis să suspende utilizarea aplicaţiei pe dispozitivele de serviciu, pentru a spori securitatea cibernetică la nivelul instituţiei, notează Agerpres.

„Un subiect serios de analiză”

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat, joi, în cadrul unei conferințe susținute la Târgu Murel, că impunerea unei astfel de măsuri este „un subiect serios de analiză”.

O astfel de decizie trebuie să se bazeze pe datele furnizate de către specialişti şi analiza de reţea, precum şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi, în momentul în care ne-am clarificat, nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi celorlalte ţări (...)”, a spus premierul.

De asemenea, el susține că rețeaua a ajuns să fie utilizată, la scară largă, în scop de propagandă și dezinformare.

Într-adevăr, prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de elemente, de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim. Ba mai mult decât atât, s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie, într-adevăr, un subiect serios de analiză”, a continuat Nicolae Ciucă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la finalul unei vizite de lucru efectuate în judeţ.

Preşedintele PSD a precizat că autorităţile statului român vor împărtăşi poziţia Comisiei Europene, în această problemă.

Am înţeles că dl. ministru Burduja, de la Digitalizare, a lămurit anumite aspecte (...) Cred că numai Senatul are TikTok în România, în rest, n-am auzit altă instituţie să aibă TikTok. Cred că, totuşi, ne gândim foarte mult, ca părinţi, cât de mult sunt afectaţi copiii de acest fenomen. Sunt ferm convins că în perioada următoare o să avem o discuţie serioasă şi vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a subliniat, totodată, că spre deosebire de Facebook, pe TikTok „nu există niciun fel de reguli”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite