Nicolae Ciucă îl critică pe Andrei Muraru: nu așa se face politică externă. Rufele se spală în familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Ciucă a condamnat atitudinea ambasadorului român la Washington, în contextul în care Andrei Muraru i-a reproșat public premierului că nu l-a implicat în activitățile sale din SUA. "Nu așa se face politica externă", a afirmat șeful PNL.

Fostul premier a criticat schimbul de replici dintre cei doi oficiali FOTO Guvernul României
Fostul premier a criticat schimbul de replici dintre cei doi oficiali FOTO Guvernul României

„Indiferent de situație, atunci când vine vorba de imaginea României în afara granițelor, nu trebuie să fie patata de problemele care disonează în politica internă. (...) Nu trebuia să aibă loc un astfel de moment. Nu am detalii, nu am discutat cu niciul dintre autorii acestei situații. Nu așa se face politica externă, rufele se spală în familie”, a spus președintele PNL, Nicolae Ciucă, în cadrul unui interviu pentru A7.

„Este un atribut al României retragerea unui diplomat”, a mai spus fostul premier întrebat cu privire la o eventuală retragere a ambasadorului.

Contre între Ciolacu și Muraru

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, a sugerat rechemarea lui Muraru, dar acest demers ține de decizia ministrei Afacerilor Externe și a președintelui Klaus Iohannis.

„De obicei în viață, ca de multe ori și în politică, și în diplomație, când urci, sărind anumite etape, la un nivel prea mare, de obicei vine un moment când te faci de râs”, a mai afirmat Ciolacu.  

Schimbul de replici a început în momentul în care ambasadorul României în SUA a afirmat, luni, că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care Marcel Ciolacu urma să le aibă în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat. În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

Rechemarea unui ambasador are loc prin decizie a ministrului Afacerilor Externe, care este înaintată președintelui României, cel care are cuvântul decisiv privind numirile și rechemările în centrală a celor din diplomație.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite