Ciolacu, atac la Muraru: „Când urci, sărind anumite etape, vine un moment când te faci de râs”. Cum poate fi schimbat un ambasador

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ciolacu a vorbit de ambasadorul României în SUA ca despre „un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică”. Șeful Guvernului a sugerat rechemarea lui Muraru, dar acest demers ține de decizia ministrei Afacerilor Externe și a președintelui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO Inquam Photos

Întreba dacă a vorbit de o retragere a lui Muraru din funcție, premierul a negat, cu toate că a zis într-un interviu la Antena 3 că el ar fi luat în mod categoric decizia retragerii.

Nu, n-am vorbit cu nimeni despre nicio retragere. Ştiţi că nu este în atributul meu de prim-ministru retragerea unui ambasador, este atributul președintelui României”, a afirmat premierul într-o conferință de presă.

Nu am apucat să vorbim (n.r. - el și președintele Klaus Iohannis). Singurul lucru pe care l-am făcut, cum este și normal, am stat de vorbă cu doamna ministru Odobescu, care este membră a Guvernului României. Vă rog frumos, cred că vorbim prea mult despre acest subiect şi prea mult despre un personaj care a fost depășit de calitatea diplomatică pe care a avut-o”, a completat șeful Guvernului. 

Val de critici

Premierul României a continuat criticile la adresa ambasadorului român în SUA. „Nu vrea să intru în detalii, pentru că contextul nu este unul favorabil și nu vreau acum să vorbesc despre diplomația română care își face datoria peste tot pentru o excepție sau pentru un moment emoțional al unui domn ambasador (...) De obicei în viață, ca de multe ori și în politică, și în diplomație, când urci, sărind anumite etape, la un nivel prea mare, de obicei vine un moment când te faci de râs”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ambasadorul României în SUA a afirmat, luni, că a fost exclus de la întâlnirele politice pe care Marcel Ciolacu urma să le aibă în Statele Unite ale Americii şi a declarat, la întâlnirea cu românii din SUA, că rolul său în această vizită s-a încheiat. În replică, Marcel Ciolacu i-a spus că „important este să ne vedem misiunea pe care o avem fiecare”.

Rechemarea unui ambasador are loc prin decizie a ministrului Afacerilor Externe, care este înaintată președintelui României, cel care are cuvântul decisiv privind numirile și rechemările în centrală a celor din diplomație.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite