Ciucă: Este nevoie la nivelul UE să se ia măsuri încât să asigurăm securitatea energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ciucă susține că România se va coordona cu Comisia Europeană în deciziile referitoare la sectorul energetic, astfel încât „să avem garanția securității energetice”.

Nicolae Ciuca Foto gov.ro

Nicolae Ciucă a anunțat că pe 31 decembrie vor fi scoase din producție două grupuri energetice, ambele de câte 300 MW, fiind trecute în revizie tehnică. Potrivit premierului, acestea vor fi repornite „ori de câte ori va fi nevoie pentru asigurarea energiei și echilibrarea sistemului”.

„În ceea ce privește angajamentul pe decarbonare, am stabilit că este nevoie ca la nivel Uniunii Europene să se ia măsuri astfel încât să ne asigurăm securitatea energetică. România s-a coordonat și va continua să se coordoneze cu Comisia Europeană în ansamblul deciziilor care s-au luat și care vor fi luate în continuare pentru a putea să avem garanția securității energetică. În felul acesta, în conformitate cu planul propriu privind decarbonarea, anul acesta ar urma ca la 31 decembrie să fie scoase din producție două grupuri energetice, de câte 300MW, grupuri care, așa cum am convenit, să poată să fie trecute în rezerva tehnică, iar ele să fie disponibile pentru a fi repornite ori de câte ori va fi nevoie pentru asigurarea energiei și echilibrarea sistemului”, a declarat premierul în debutul ședinței de Guvern.

Potrivit premierului, România are asigurate „cantitățile necesare de energie și gaze naturale”, iar autoritățile fac în continuare demersuri pentru a putea avea garanția rezervelor necesare, pentru a interveni și în cele mai complicate condiții meteo.

"S-a discutat foarte mult despre capacitatea noastră de asigurare a energiei şi gazelor. În acest moment, putem să transmitem fără temere că avem cantităţile necesare de energie şi de gaze naturale. Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm şi să avem garanţia rezervelor, astfel încât să fim în măsură ca, în funcţie de condiţiile meteorologice, să putem să intervenim chiar şi în cele mai complicate condiţii meteorologice", a declarat Ciucă, la o videoconferinţă cu prefecţii pe tema măsurilor întreprinse în vederea pregătirii sezonului de iarnă 2022 - 2023, potrivit Agerpres.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite