Ciucă, despre negocierile pentru Guvern: Am convenit să luăm o pauză şi vom continua intern. Nu vrem să intrăm în coaliţie fără PSD, UDMR şi minorităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru conducerea viitorului Executiv, a declarat că partidele politice vor lua o pauză de la negocieri pentru a discuta în interiorul formaţiunilor politice. Şeful delegaţiei de negocieri al PNL a mai declarat că niciun partid nu îşi doreşte să intre la guvernare în cazul plecării de la negocieri a unuia dintre acestea sau a grupului minorităţilor din Parlament.

„În momentul acesta, fiecare dintre noi am convenit să luăm o pauză şi o să continuăm discuţiile, în interior, urmând ca în această după-amiază sau mâine dimineaţă, în funcţie de cum stabilim cu liderii de partide, să reluăm negocierile”, a declarat Nicolae Ciucă, şeful echipei de negocieri al PNL pentru formarea unui nou Guvern. 

După ce UDMR a ameninţat cu plecarea de la negocieri, dacă nu primesc acelaşi număr de portofolii în cadrul negocierilor, Nicolae Ciucă a declarat că acestea „sunt tehnici de negociere şi fiecare dintre partide îşi negociază obiectivele”. În ceea ce priveşte plecarea UDMR, liderul echipei de negocieri a PNL spune că „fiecare Minister este foarte important şi nu există absolut niciun fel de discuţie ca vreuna dintre formaţiuni să iasă din coaliţie”. 

„Nici noi nu vrem să intrăm în coaliţia de guvernare fără PSD, UDMR şi Minorităţi”, a mai declarat Ciucă în ceea ce priveşte declaraţia lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia, în cazul în care UDMR pleacă de la negocieri, pleacă şi partidul pe care îl conduce. 

„Daţi-ne voie să găsim soluţii şi o să deblocăm”, a mai spus Nicolae Ciucă. Întrebat dacă PNL va ceda Ministerul Dezvoltării către UDMR, aşa cum ar dori reprezentanţii UDMR, Nicolae Ciucă a declarat că „în acest moment, se poartă negocieri, urmând ca în funcţie de deciziile, care o să fie luate în fiecare dintre formaţiuni, să ne întoarcem la masa negocierilor şi să găsim soluţii”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite