Ciucă, despre legea educației pentru mediul universitar: A fost introdusă posibilitate efectuării unor stagii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României a anunțat, într-o postare pe Facebook, că în noua lege a educației pentru mediul universitar a fost introdusă posibilitatea efectuării de către studenții români a unor stagii în străinătate și o deschidere a universităților românești pentru studenții străini.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

„Aceste două inițiative sunt parte a proiectului <<România Educată>>, în care sunt specificate câteva estimări pentru orizontul de timp al anului 2030: aproximativ 20% dintre studenții români vor efectua, în mod curent, stagii peste hotare, iar circa 10% dintre tinerii care studiază în România vor fi străini”, a anunțat Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, de realizarea acestor schimburi academice se va ocupa „Programul Național pentru Internaționalizare Universitară, care va oferi studenților români tot sprijinul și informațiile de care au nevoie pentru a putea începe o perioadă de studiu în altă țară”.

Activitatea externă a programului se va centra pe o platformă online a Guvernului, unde vor fi popularizate posibilitățile de studiu pe care le oferă instituțiile de învățământ superior din țara noastră.

„Am încredere că expunerea tinerilor români la alte culturi și la studiul în altă limbă le va extinde orizonturile și le va îmbunătăți capacitățile de care se vor folosi în viața profesională. Atragerea de studenți străini va construi punți de legătură cu alte țări și va pune bazele unor schimburi culturale importante pentru viitorul relațiilor internaționale ale României”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Cum arată calendarul pentru adoptarea legilor Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat, într-un interviu la Adevărul Live, că a primit asigurări în Coaliție că până la finalul lunii iunie vor fi adoptate legile Educației.

Ligia Deca susține că cele două proiecte de lege ale Educației nu vor mai fi amânate la nivel guvernamental, imediat după perioada de transparență publică urmând să intre în circuitul de avizare. 

Săptămâna viitoare ne propune să intrăm în circuit de avizare interministerială cu pachetul legislativ. În două-trei săptămâni - depinde cât va dura acest proces pentru că include și CES (n.r. - Consiliul Economic și Social), Consiliul Legislativ, ne dorim ca legile să fie adoptate în Guvern și să plece spre Parlament”, a precizat Ligia Deca, în interviul dat la „Adevărul Live”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite