Guvernul Ciucă pe „ultima sută” de zile de guvernare

0
Publicat:

Premierul Nicolae Ciucă spune că rocada cu președintele PSD Marcel Ciolacu la conducerea Guvernului va avea loc la momentul stabilit de coaliție. „Nu există altă soluţie decât acela al efectuării rocadei şi nu există nici alt reper temporal”.

Ciolacu și Ciucă în vizită la un spital din Tg. Mureș. Foto: Arhiva Adevărul
Ciolacu și Ciucă în vizită la un spital din Tg. Mureș. Foto: Arhiva Adevărul

Nicolae Ciucă a fost întrebat, la Târgu Mureș în cadrul unei conferințe de presă, dacă exclude posibiltatea ca preşedintele Iohannis să nominalizeze un alt premier decât pe președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Pe mine mă întrebaţi?”, a răspuns inițial Ciucă. Acesta însă a revenit și a completat: „În momentul de faţă nu există altă soluţie decât acela al efectuării rocadei şi nu există nici alt reper temporal, aşa cum ne-am angajat în momentul în care am constituit această coaliţie”, a spus Nicolae Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu, aflat împreună cu Nicolae Ciucă în vizită la Târgu Mureș, a spus: „Întrebarea e pentru domnul Iohannis”.

Declarația premierului vine după ce, săptămâna trecută, Nicolae Ciucă a spus că schimbarea de guvern va avea loc, dar a dat de înțeles că nu în 25 mai, când este Înălţarea şi Ziua Eroilor, motivând că o astfel de zi nu trebuie umbrită de un eveniment politic. El a adăugat însă că „la momentul oportun” îşi va depune mandatul, iar PNL va vota un guvern condus de Marcel Ciolacu.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite