Discuții la Guvern despre măsurile de reducere a deficitului bugetar SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește, începând cu ora 14:00, cu președintele PNL, ministrul Finanțelor și ministrul Fondurilor Europene pentru a discuta despre măsurile de reducere a deficitului bugetar, potrivit unor surse News.ro.

Întâlnire la Guvern pe tema reducerii deficitului bugetar FOTO: Inquam Photos
Întâlnire la Guvern pe tema reducerii deficitului bugetar FOTO: Inquam Photos

Marcel Ciolacu a anunțat săptămâna trecută că va urma o întâlnire în care se vor lua decizii despre facilitățile fiscale care trebuie eliminate. 

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat la finalul săptămânii trecute că ministerele de linie lucrează în prezent la o analiză referitoare la modul în care poate fi gestionat bugetul de stat. Liberalul a punctat că  până analiza nu este finalizată nu trebuie să avansate variante care să bulverseze categoriile sociale sau profesionale.

„Nu are rost să generăm o temere în rândul anumitor categorii sociale, chiar profesionale. În momentul de față este clar că la nivelul ministerelor de linie se discută diferite variante, se desfășoară o serie de calcule față de modul în care putem să gestionăm mai bine bugetul țării și până ce nu avem aceste cifre pe masă nu cred că trebuie să venim cu variantele care ne bulversează”,a precizat președintele PNL.

Întrebat dacă există consens pe varianta ca angajații din construcții și industria alimentară să plătească contribuțiile sociale, Nicolae Ciucă a precizat că din discuțiile purtate a ieșit „foarte clar că au nevoie de o perioadă de timp pentru a-și putea să își adapteze modul în care efectuează cheltuielile. 

„Orice măsură care intră brusc într-un sector sau altul bulversează tot ceea ce înseamnă activitatea companiilor. Nu vreau să mă antepronunț pe niciuna dintre măsuri pentru că nu au fost decise. Oamenii nu merită să fie puși în anumite ipostaze”, a punctat liberalul.

Nicolae Ciucă susține că preocuparea partidului este ca România să rămână în ținta de deficit: „Preocuparea noastră principală este să rămânem în ţinta de deficit, aşa cum a fost stabilită cu instituţiile europene, cu Comisia Europeană, să rămânem în 4,4 la finele anului pentru a putea să ne continuăm programele de finanţare din bani europeni. Este absolut obligatoriu”.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite