Ciucă: Asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii care duce, întotdeauna, la distrugere

0
Publicat:

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă că „discursul agresiv al urii care duce, întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere" este promovat din nou, în prezent, subliniind că doar compasiunea şi respectul pentru viaţa şi drepturile omului pot fi „fundament pentru o lume liberă”.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Inquam Photos
Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Inquam Photos

În prezent, asistăm din nou la promovarea discursului agresiv al urii care duce, întotdeauna, la dezbinare, intoleranţă şi distrugere. Avem datoria de a lupta, neobosit, împotriva antisemitismului, xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare şi discurs extremist. Doar compasiunea, toleranţa, precum şi respectul pentru viaţa şi drepturile omului pot fi fundament pentru o lume liberă de ură şi cruzime”, a scris Nicolae Ciucă, sâmbătă, pe Facebook, într-un mesaj transmis în contextul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Potrivit preşedintelui Senatului, această zi comemorativă este, în fiecare an, prilejul unui profund omagiu adus tuturor celor ce şi-au pierdut viaţa, familiile, libertatea şi demnitatea în cea mai tragică perioadă a secolului trecut.

Numărul doi în statul român aminteşte, de asemenea, că, în România, luna aceasta se împlinesc 83 de ani de la pogromul de la Bucureşti, din ianuarie 1941, „o rană adâncă în conştiinţa noastră naţională".

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite