Ciucă ia partea sectorului privat: Povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii cui face bani

0
Publicat:

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a subliniat că statul nu trebuie să caute să taxeze și mai mult mediul privat, adică exact sectorul care contribuie la bugetul public, dat fiind că acesta e cel care „produce bani”.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Mediafax
Nicolae Ciucă, președintele Senatului FOTO Mediafax

Trebuie să ţinem seama de fiscalitate. La noi este o vorbă, să nu dai cu biciul doar în calul care trage, ca atare povara fiscalităţii nu trebuie să cadă doar pe umerii celor care produc bani, motiv pentru care, din acest punct de vedere, am declarat şi declar în continuare, susţin şi avem discuţii la nivelul Guvernului pentru ca în perioada imediat următoare, în anul 2024, după ce s-a petrecut anul acesta, să nu se discute despre taxe noi", a afirmat liderul PNL, la evenimentul Romanian Venture Forum

Preşedintele Senatului a mai punctat că „aceste taxe noi nu vor reuşi să producă acele efecte pe care cineva gândeşte că poate să le obţină dacă împovărează şi mai mult mediul de afaceri pentru că mediul de afaceri produce bani”.

Mână de ajutor pentru mediul de afaceri

Este absolut necesar să subliniem că dincolo de toate aceste oportunităţi de finanţare, tot de la nivel guvernamental trebuie să vină acea mână de ajutor către mediul de afaceri, prin investiţii de la bugetul de stat. Bugetul de stat trebuie să se angajeze (...) în asigurarea, în consolidarea acelui fundament pe care să crească mediul de afaceri privat, iar asta se face prin investiţii", a spus Ciucă.

Premierul subliniat că Guvernul pe care l-a condus în 2021 (noiembrie-decembrie), dar și în 2022, precum și în 2023 a asigurat pentru investiţii un procent 7 % în 2022, din care s-au cheltuit peste 70 de miliarde.

Anul acesta avem 112 miliarde alocate, aproximativ 7,2 % şi cu certitudine valoarea nominală a investiţiilor va fi mai mare decât cea de anul acesta", a conchis derul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite