Radu Berceanu, avertisment pentru PNL: Noi am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD. Lucrurile se pot repeta

0
Publicat:

Radu Berceanu, fost ministru al Trransporturilor și unul din ex-liderii PDL, a atras atenția că la modul cum e organizat PNL acum și dat fiind comportamentul liderilor nu este exclus să ajungă la parlamentare să ia sub 10%.

Radu Berceanu (stânga) a rămas la fel de incisiv FOTO Arhivă Adevărul
Radu Berceanu (stânga) a rămas la fel de incisiv FOTO Arhivă Adevărul

Nu ştiu de ce PNL este foarte atent şi încearcă să îşi coordoneze paşii cu paşii domnului preşedinte care sunt într-o altă direcţie. PNL are alegeri, vreo 4 bucăţi la anul şi mie mi se pare că sunt foarte nepregătiţi. Nu au candidaţi, nici de preşedinte, nici de primar de Bucureşti. Mie mi se pare că stau foarte rău. Şi cred că e momentul, aşa, destul de întârziat, dar e momentul să se trezească (...) noi am mai văzut un film în care a dispărut PNŢCD şi să ştiţi că lucrurile se pot repeta”, a declarat Berceanu, într-un interviu pentru Prima News, potrivit agenției News.ro.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat faptul că și în preajma alegerilor din 2000, țărăniștii nu credeau că ar putea rata Parlamnetul.

„Electoratul e electorat şi dacă ei la anul o să înceapă să aibă rezutate din ce în ce mai slabe, lumea o dată se decuplează. Aşa s-a întâmplat şi atunci. Poate că e un pic exagerat din partea mea, dar e un fel de zguduială către ei să se gândească că se pot întâmpla lucruri grave. Ei pot să ajungă la cel de-al patrulea rând de alegeri de anul viitor, să ia un scor cu o singură cifră. Lucrurile merg în scară şi când scara coboară mai cobori o treaptă, mai cobori încă o treaptă”, a completat Berceanu.

Recomandare pentru liberali

De altfel, Berceanu a subliniat că Nicolae Ciucă nu are simț politic, un exemplu fiind cazul raportării președintelui PNL la plecările de primari. Mai precis, la racolarea lor de PSD.

E ca şi cum un şef de Stat Major, general cum e dumnealui, ar spune «Dom'le, îţi pleacă şefii de regimente». Ăia pleacă cu tot cu regiment. Şi primarii pleacă cu tot cu alegătorii de acolo. Nu poţi să îţi permiţi să fii şef de partid, să fii în politică şi să faci astfel de declaraţii. Asta arată că nu eşti în domeniu şi că nu ai cum să duci lucrurile într-un an electoral acolo unde ar putea fi duse şi unde ar trebui duse”, a mai punctat fostul lider PDL.

Mai mult, Radu Berceanu a subliniat că Nicolae Ciucă nu e potrivit să conducă partidul în perioada alegerilor din 2024.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite