Cîţu: Voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre
Florin Cîţu FOTO Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmă că săptămâna viitoare va cere adoptarea unei Hotărâri a Parlamentului prin care să fie garantată alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare.

„Săptămâna viitoare voi cere adoptarea unei hotărâri a Parlamentului prin care să garantăm alocarea de la buget a 2.5% din PIB pentru apărare. Este un vot important care ne asigură că orice guvern, de acum înainte, va aloca această sumă", a anunţat Cîţu într-o postare pe Facebook.

Anunţul făcut de şeful Senatului vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat la finalul unei şedinţe CSAT că se impune majorarea procentului din PIB pentru Apărare de la 2% la 2,5%, în contextul conflictului din Ucraina. 

Într-o altă declaraţie, şeful Senatului a precizat că alocarea unui procent mai mare din PIB către Apărare se va aplica de anul viitor, anul acesta bugetul fiind deja alocat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite