Guvernul caută soluţii pentru decontarea volutarilor care şi-au pus la dispoziţie locuinţele refugiaţilor ucraineni. Ce sume ar urma să primească voluntarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sedinta de guvern a cabinetului Nicolae Ciuca la Palatul Victoria FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă
Sedinta de guvern a cabinetului Nicolae Ciuca la Palatul Victoria FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / Arhivă

Guvernul României a informat că premierul Nicolae Ciucă a cerut identificarea unei soluţii privind decontarea voluntarilor care şi-au pus la dispoziţie locuinţele refugiaţilor din Ucraina.

Potrivit informării Executivului, premierul a cerut identificarea unor soluţii privind rambursare cheltuielilor zilnice pentru hrana de 20 de lei pe zi pentru fiecare refugiat.

Şeful Executivului a anunţat sâmbătă că România a cheltuit până acum 51 de milioane de lei pentru gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina, precizând că săptămâna viitoare urmează să fie înaintate documentele de decontare către Bruxelles.

Potrivit premierului, în şedinţa de Guvern de sâmbătă dimineaţă au fost stabilite şi costurile pentru susţinerea cetăţenilor ucraineni.

Astfel, pentru cei care vor fi cazaţi în spaţiile asigurate de instituţiile statului, costul va fi de 50 de lei/persoană, în timp ce pentru refugiaţii cazaţi în alte spaţii, contra cost, costul va fi de 100 de lei /persoană. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite