Cîţu pregăteşte eliminarea unor sinecuri: Cred că vor fi maximum cinci membri într-un Consiliu de Administraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Premierul Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîţu a declarat, într-o conferinţă de presă, că Guvernul pregăteşte un proiect prin care ar urma ca numărul de membri dintr-un Consiliu de Administraţie să fie limitat la cinci persoane.

„Lucrăm la un proiect de lege pentru limitarea numărului de membri în CA la companiile de stat şi a indemnizaţiilor. Cred că vor fi maximum 5 de membri într-un Consiliu de Administraţie”, a declarat premierul Florin Cîţu, referindu-se la situaţia din consiliile de administraţie, acolo unde sunt peste zece membri în multe dintre ele, iar sumele încasate lunar pot depăşi şi 10.000 de lei.

Pe de altă parte, premierul a făcut un pas pe tema sporurilor pentru bugetari, precizând că din moment ce Parlamentul a adoptat Legea salarizării, tot legislativul trebuie să se pronunţe şi pe tema sporurilor. 

Florin Cîţu i-a criticat voalat şi pe colegii liberali care au pregătit amendamente în ceea ce priveşte gratuitatea transportului elevilor şi studenţilor. „Am văzut şi eu propunerile (unor parlamentari PNL – n.r.), e dreptul parlamentarilor să facă modificări. Dacă parlamentarii cred că e mai bine ca resursele să meargă la studenţi în loc să meargă la comunităţi pentru dezvoltare, e dreptul lor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite