Cîţu, despre negocierile cu PSD: Nu aş grăbi lucruile. Această coaliţie trebuie să meargă cu un nume de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin
Florin Citu FOTO Inquam Photos / George Calin

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat la Parlament că în ceea ce priveşte propunerea de premier, PNL şi PSD vor trebui să găsească o varintă comună, explicând faptul că este vorba despre o Coaliţie de guvernare. Potrivit liderului liberal, este dificil ca cele două formaţiuni să găsească o soluţii de mijloc pe atâtea domenii, după mulţi ani în care partidele au fost pe poziţii diferite privind guvernarea.

Florin Cîţu a negat posibilitatea ca partidele care doresc formarea unei Coaliţii de guvernare să meargă cu două două nume propuse pentru funcţia de premier, unul din partea PNL şi unul din partea PSD, la preşedintele Iohannis.

Domnul preşedinte are atribuţiile de a desemna premierul. PNL va veni cu o variantă, împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu un nume de premier.”, a spus şeful liberalilor.

„Este vorba de Coaliţie, este un premier al Coaliţiei”, a explicat Florin Cîţu. 

Întrebat dacă partidele ce doresc formarea unei Coaliţii de guvernare vor merge la Cotroceni cu o singură propunere privind premierul, Florin Cîţu a răspuns: Bineînţeles. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier, că atunci nu are sens”.

În cazul alegerii unei conduceri rotative a Executivului, şeful liberalilor a declarat că PNL vrea să dea primul premierul. 

„Dacă mă uit în Olanda, acolo sunt negocieri pentru Guvern din martie. Dacă mă uit în Germania, sunt negocieri din septembrie. Toată lumea este în criză. România are un Guvern care funcţionează, chiar interimar, şi ia decizii. Eu v-am spus, după atâţia ani de zile, în care am fost pe poziţii diferite, să ne punem la masă, să găsim o soluţie este dificil, dar vrem să găsim compromisul cel mai bun pentru această situaţie”, a mai explicat premierul în ceea ce priveşte guvernarea unei Coaliţii cu Social-democraţii.

Deşi negocierile sunt prelungite zilnic, premierul interimar este de părere că partidele nu ar trebui să se grăbească. 

„Această coaliţie vine după o perioadă lungă de timp, în care cele două partide au avut opinii clar diferite pe foarte multe subiecte. Nu aş grăbi lucrurile, vreau să facem ceva care să dureze, nu să ne trezim peste două luni de zile că rupem coaliţia. Şi atunci, dacă mai este nevoie de încă o zi, o vom folosi”, a mai declarat premierul interimar.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite