Liderul de la Terapia, mesaj pentru premier: „Vă aduc cheile de la fabrică. Vă rog s-o conduceţi dumneavoastră, eu nu mai ştiu cum“

0
0
Dragos Damian critică ideea introducerii cotei progresive. FOTO: Arhivă personală
Dragos Damian critică ideea introducerii cotei progresive. FOTO: Arhivă personală

Dragoş Damian, CEO-ul fabricii de medicamente Terapia, face un tablou sumbru al siutaţiei în care se află directorii de fabrici din România: inflaţie de aproape 10%, lipsa de personal calificat, penurie de materii prime, utilităţi mai scumpe cu 300% şi mai nou, spectrul cotei progresive.

Spicuim din postarea de pe Facebook a lui Dragoş Damian, CEO Terapia (intertitlurile aparţin redacţiei):

„Domnule Prim-Ministru, după ce sunteţi ales, vă aduc cheile de la fabrică. Vă rog s-o conduceţi Dumneavoastră, că eu nu mai ştiu cum, la inflaţie de aproape 10%, lipsa de personal calificat, penurie de materii prime, utilităţi mai scumpe cu 300% şi mai nou, cu spectrul cotei progresive.

România nu a făcut nici cel mai mic efort să stăvilească munca la negru şi evaziunea fiscală, faptul că nu se mai vorbeşte despre ele din cauza pandemiei nu înseamnă că nu există, sau că nu au căpătat forme creative, post-pandemie.

Şi pentru că cele două crime fiscale care duc la pierderea de venituri nu pot fi pedepsite se reintroduce tema cotei progresive, ne ducem să luăm şi mai mult de la cei de la care luam şi până acum. (...)

Greu de calculat sumele nefiscalizate care sunt în mişcare, la 1000 de lei pe lună ajungem la 9 miliarde de lei / an. Cu 11% creşterea salariului minim nu se acoperă nici măcar inflaţia cumulată din ultimii 3 ani, astfel încât rămâne deschisă invitaţia la munca la negru sau gri. (...)

Aşadar, stimaţi directori de fabrici, câţi mai sunteţi, nu vă mai puneţi speranţe, nu sunteţi văzuţi ca şi active strategice pentru dezvoltare sustenabilă, ci că sursă de şi mai multe venituri la buget. O să aveţi şi mai multe inspecţii de la autorităţi care să vadă ce virgule lipsesc din rapoartele depuse şi care vă vor amenda pentru abateri închipuite. Pentru că, desigur, este mai uşor să găseşti chichiţe la o companie cu o mie de angajaţi şi o cifră de afaceri de 100 milioane de lei“

Vă mai recomandăm 

 

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj: „Cei care aveţi 40-50-60 de ani, nu o să apucaţi pensia, o să muriţi înainte!”

 

CEO-ul Terapia: „Am să mor înainte să şofez Cluj – Bucureşti pe autostradă”

Cluj-Napoca


Ultimele știri
Cele mai citite