Cîţu, atac voalat la PSD: „Din păcate pentru sănătatea economiei, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, i-a criticat voalat pe social-democraţi pentru măsurile economice pe care partenerii din coaliţie le-au promovat de când se află la guvernare. „Populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede”, a subliniat liderul liberal.

Liderul PNL a transmis din nou că susţine reducerea CAS pentru a majora veniturile salariaţilor şi a explicat că acuzaţiile conform cărora o astfel de măsură ar afecta pensiile viitoare sunt false. 

„Fara populisme şi cai verzi pe pereţi. Singura măsură care creşte acum veniturile nete ale tuturor salariaţilor şi nu reprezintă un cost pentru companii: reducerea contribuţiilor. Bineînţeles că au apărut imediat “specialiştii” din tabăra populiştilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaţilor de astăzi. FALS! Şi asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale.

Pensia este calculată în funcţie de salariul brut, nu de valorea contribuţiei. Mai simplu: o scădere a contribuţiei înseamnă o creştere a salariului net ASTĂZI. O creştere a salariului brut înseamnă o creştere a pensiei, în viitor, a angajaţilor de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiştii au cam influenţat decizii în ultimele trei luni şi se vede. În ciuda opoziţiei mele şi a multor colegi din PNL”, a scris preşedintele liberalilor, sâmbătă, pe Facebook. 

Florin Cîţu a subliniat că „obiectivul numărul 1” al formaţiunii sale este să asigure „o economie puternică”. „Sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia”, a precizat liderul PNL.

Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflaţia, dobânzile şi să creeze locuri de muncă. Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul şocului preţurilor la energie, adică sa minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest şoc economia nu-şi revine RAPID, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste”, a mai explicat Cîţu. 

    

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite