Surse: Florin Cîţu vrea o discuţie serioasă despre o remaniere guvernamentală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, preşedintele PNL FOTO Facebook Florin Cîţu
Florin Cîţu, preşedintele PNL FOTO Facebook Florin Cîţu

Florin Cîţu, preşedintele PNL, ar vrea să fie purtate discuţii atât la nivel de partid, cât şi în Coaliţie, despre o viitoare remaniere guvernamentală, potrivit unor surse politice liberale.

„Cîtu, dupa discuţii în interiorul partidului, se gândeşte la o discuţie serioasa despre remanieri în Guvern. PNL este pe creştere şi este un moment bun pentru a promova oameni buni şi noi în Guvern”, surse politice liberale. 

De altfel, o parte a miniştrilor liberali au fost cvasiabsenţi din spaţiul public odată cu izbucnirea războiului din Ucraina. De asemenea, problematic este şi PNRR-ul. PSD a şi cerut conducerii PNL chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care au restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR pentru primul trimestru al anului. Cei nominalizaţi  de PSD sunt: Sorin Cîmpeanu, Daniel Cadariu, Marcel Boloş şi Cătălin Predoiu.

Surse PNL susţin că o verigă slabă din rândul garniturii de miniştri PNL este Daniel Cadariu, titularul de la Ministerul Antreprenortiatului şi Turismului. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte activitatea celorlalţi trebuie o analiză detaliată, pentru a vedea cât de oportună este începerea unor schimbări. Singurul ministru care nu are nicio emoţie la o evaluare internă ar fi Dan Vîlceanu, cel care este şi secretar general al PNL, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

În schimb, liberalii sunt nemulţumiţi de mai mulţi social-democraţi, cea mai mare antipatie fiind faţă de Marius Budăi (Muncă) şi Adrian Câciu (Finanţe). Budăi este ministrul căruia, deşi i s-a transmis inclusiv de premierul Ciucă să înceteze cu ideea renegocierii PNRR, social-democratul tot nu s-a conformat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite