Sorin Oprescu a câștigat procesul pentru pensia specială. Câți bani primește lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu primește, lunar, mii de euro de la statul român. Fostul edil a câștigat procesul pentru pensia specială.

Sorin Oprescu este fugit în Grecia FOTO: Arhivă
Sorin Oprescu este fugit în Grecia FOTO: Arhivă

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, a fugit din România, pentru a scăpa de o condamnare de 10 ani şi 8 luni închisoare primită într-un dosar de corupţie. El se află în Grecia, unde autorităţile acestei ţări refuză să-l extrădeze.  

Cu toate acestea, Oprescu a câștigat un proces important în România, urmând să beneficieze de o pensie majorată substanțial, scrie fanatik.ro.

Acesta, împreună cu 95 de foști aleși, au dat în judecată Senatul și Camera Deputaților, solicitând repunerea în plată prevăzută de lege, începând cu data de 1 iulie 2023, chiar dacă nu a apucat să-și încheie al doilea mandat de senator. Oprescu își va adăuga încă 500 de euro la pensia de 3.000 de euro pe care o încasează deja lunar.

Indemnizația pentru limită de vârstă a parlamentarilor a fost introdusă în anul 2006, motivația fiind aceea că aleșii nu au salariu ci sunt remunerați cu o indemnizație, deci veniturile lor nu pot fi calculate în funcție de contributivitate.

Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, pe 13 mai 2022, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvărșirea infracțiunilor de luare de mită, constituire a unui grup infracțional organizat și abuz în serviciu. 

În dosarul cu pricina, Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuința sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administrației Cimitirelor, bani care ar fi proveni din acte de corupție. 

Fostul primar a fost lăsat în libertate contra unei cauţiuni de 5.000 de euro, când a susţinut în faţa instanţei elene că a ajuns să fie condamnat în baza unui denunţ şi în condiţiile în care în România a existat o „euforie" privind trimiterea în judecată a unor politicieni.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite