Circ în Parlament. Jigniri între Diana Șoșoacă și un deputat PSD. „Luați dulapul de aici” /„Dulap e mă-ta! Sunteți grobian!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul a devenit nu doar un for de legiferare, ci loc unde săgețile obișnuite între politicieni au fost înlocuite cu injurii și atitudine agresivă. Un astfel de episod a fost cel între senatoarea Diana Șoșoacă și un ales PSD, care și-au aruncat vorbe grele.

Diana Șoșoacă s-a dat iar în stambă zilele trecute FOTO Inquam Photos
Diana Șoșoacă s-a dat iar în stambă zilele trecute FOTO Inquam Photos

UPDATE Într-un drept la replică pentru „Adevărul”, Biroul de Presă al S.O.S, formațiune din care face parte Diana Șoșoacă, precizează că filmulețul cu jignirile e prezent încă la ei pe pagină și nu doar. 

Aţi afirmat că filmul jignirilor aduse de deputatul PSD senatorului Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, „a dispărut” de pe paginile dânsei de facebook. De ce aruncaţi dezinformări fără să aveţi măcar curiozitatea să verificaţi, sau aruncați textele la întâmplare pentru că nu aveți nici o responsabilitate? Înregistrarea respectivă nu a dispărut nici un moment, este exact pe paginile unde a fost filmat live. El se găsește în trei locuri, dar Dvs. nu ați reușit să îl găsiți niciunde, pentru că nici nu l-ați căutat! Iată filmul respectiv pe 3 pagini de facebook ale senatoarei Diana Șoșoacă, pagina personală, pagina Cabinetului Parlamentar și pagina partidului S.O.S. România, unde, de la minutul 3, se vede că doamna senator i se adresează politicos deputatului PSD care, însă, începe să o jignească, și doar ulterior doamna senator îi răspunde cu aceeași monedă deputatului”. 

Mai precis, discuția contondentă între senatoarea Diana Șoșoacă și Adrian Solomon poate fi ascultată începând cu minitul 2.50 din înregistrarea din acest link. De altfel, dreptul la replică, sursa citată susține că situația a fost explicată și în mai multe interviuri la o televiziune de știri.

--

Totul a început după ce Diana Șoșoacă a mers să-i ceară socoteală lui Adrian Solomon, președintele Comisiei de muncă, pe tema procedurilor pentru un raport la inițiativa legislativă privind prevenirea separării copilului de familie.

Mai precis, proiectul de lege despre care AUR, dar și mai mulți deputați și senatori suveraniști au zis că ar permite luarea copiilor de la părinți, deși scopul este exact opusul. Diana Șoșoacă, care este senatoare, nici nu avea vreun rol pe care putea să joace la Cameră, pentru că nu avea drept de vot. Cu toate acestea, a mers, a făcut live-uri și a lansat nenumărate injurii la adresa celor din sală.

Redăm o parte din modul cum înțeleg să se comporte doi parlamentari, din filmulețul realizat chiar de Șoșoacă. Inițial „Adevărul” scrisese că înregistrarea a dispărut de pe pagina Dianei Șoșoacă, dar Biroul de presă al SOS a negat, indicând trei pagini ale senatoarei și partidului unde circulă. Pe de altă parte, într-un alt filmuleț de pe contul de Facebook al senatoarei poate fi auzită cum drăcuie colegii din Parlament.

„Mitocan de cea mai joasă speță” 

Diana Șoșoacă: Nu știți dumneavoastră limba română. Ce profesie aveți? Cu tot respectu'.

Adrian Solomon: Sunt Acar Păun.

Diana Șoșoacă: Ce sunteți?

Adrian Solomon: Acar Păun.

Diana Șoșoacă: Așa sunteți? Da? Și vi se pare normal să luați la mișto un senator al României? Vreți să vă iau la mișto? Apropo, știi că atunci când vorbești cu o femeie te ridici în picioare?

Adrian Solomon: Dumneavoastră vi se pare că sunteți doamnă? Vi se pare? Mie nu mi se pare.

Diana Șoșoacă: Nu vi se pare? Da’ mitocan sunteți. Și grobian.

Adrian Solomon: La fel ca dumneavoastră.

Diana Șoșoacă: Eu v-am respectat și nu meritați, pentru că sunteți un mitocan de cea mai joasă speță. Deci, dumneavoastră v-ați bătut joc de toate ONG-urile, ați mințit că pe data de 15...

Adrian Solomon: Luați dulapul de aici!

Diana Șoșoacă: Dulap e mă-ta!

Adrian Solomon: Luați dulapul ăsta de aici, vă rog frumos, domnule președinte!

Diana Șoșoacă: Tu ce ești?

Adrian Solomon: Eu sunt șifonier, doamnă.

Diana Șoșoacă: Am înțeles.

Adrian Solomon: Luați dulapul ăsta de aici!

Diana Șoșoacă: Dulapul e la Cotroceni. Mai ai multe mitocănii? Mai ai multe mitocănii, mitocanule? Mai ai multe mitocănii, mă, ordinarule? Nu ți-e rușine, bă mitocanule? Nu ai ce să iubești, tu iubești banul și funcțiile, atâta tot. Hai, marș de aici! Nu ți-e rușine!

Adrian Solomon: Pleacă de aici...”

După ce Adrian Solomon a plecat pentru a nu mai continua cearta, Diana Șoșoacă a găsit un alt deputat cu care să se certe și să-l acuze că și-a cumpărat mandatul de deputat și că a vândut țara.

Injurii și jigniri și din partea altora

Dumitru Coarnă, fost deputat PSD, acum independent, a avut cuvinte dure la adresa foștilor colegi, pe tema susținerii proiectului de lege pentru prevenirea separării copilului de familie.

Eu știu că nu puteți face copii între voi. Eu știu că sunteți homosexuali. Am văzut ce ați făcut pe grup”, le-a transmis Coarnă, de la tribuna plenului, celor din PSD.  „Lăsați România așa cum a fost de mii de ani”, a completat deputatul. Apoi, fără indicaţii exacte, le-a transmis aleşilor: „O să vă vină rândul trădătorilor”. 

Pe 3 mai temperatura a crescut în plen, când un ales al AUR, Dan Tănasă, a mers să-i reproșeze lui Adrian Solomon (PSD), că l-ar fi jignit, spunând cuvinte despre mama sa. Replica social-democratului a fost că ar trebui ca deputații AUR să-și facă unele controale medicale.

Și în alte legislaturi au mai fost incidente

În 2017, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat, în cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, un atac dur la adresa opoziţiei, el spunând despre o colegă parlamentar căruia nu i-a rostit numele că face fractură „dacă mai dă cu labele”, afirmaţia sa fiind urmată de gesturi obscene. Bacalbașa a făcut „greșeala” să vorbească urât și de județul Vaslui, ceea ce l-a înfuriat pe un ales.

Deputatul PMP Corneliu Bichineţ a solicitat drept la replică în urma afirmaţiilor lui Nicolae Bacalbaşa, spunându-i acestuia: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta”. Ulterior, într-o intervenţie la Digi24, Bichineţ a spus că el „nu jigneşte, ci ia atitudine“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite