Ciorbea reacţionează: Analizarea OUG ce permite migraţia primarilor, o prioritate pentru Avocatul Poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, că analizarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului privind migraţia aleşilor locali va constitui o prioritate pentru instituţia pe care o conduce.

Declaraţia a fost făcută după întâlnirea pe care Ciorbea a avut-o cu europarlamentarul Monica Macovei, care a protestat, în faţa sediului Avocatului Poporului, faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei.

În cadrul discuţiilor, Macovei a solicitat Avocatului Poporului sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţă. „Monica Macovei a afirmat că prin emiterea acestei ordonanţe nu se respectă principiul previzibilităţii legii. Ea a adăugat faptul că, în cazul în care se doreşte modificarea Legii privind statutul aleşilor locali, aceasta se poate face prin proceduri parlamentare, întrucât respectiva ordonanţă nu îndeplineşte condiţiile de urgenţă. Doamna Monica Macovei şi-a exprimat opinia că nu este normal ca o lege să fie suspendată zece zile, iar apoi să intre din nou în vigoare", se arată într-un comunicat remis „Adevărul“.

În sprijinul afirmaţiilor sale, Macovei a invocat recomandările Comisiei de la Veneţia din 2012, una dintre ele referindu-se la faptul că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să fie adoptate decât în situaţii de urgenţă şi nu trebuie să intre imediat în vigoare, ci după parcurgerea procedurii parlamentare. Totodată, europarlamentarul a depus la sediul Avocatului Poporului două petiţii în sprijinul doleanţelor sale, petiţii care vor fi soluţionate de instituţie în conformitate cu legea, se mai precizează în comunicat.

Cu acelaşi prilej, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat că a reţinut toate argumentele prezentate, iar experţii instituţiei vor analiza prevederile ordonanţei de urgenţă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite