Cioloş: Vom avea un Guvern din umbră. Credem că România ar putea funcţiona şi cu 12 ministere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos / George Călin
Dacian Cioloş / FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderul USR, Dacian Cioloş, a anunţat că partidul pe care îl conduce va monitoriza activitatea Guvernului de coaliţie, aflat în prezent în etapa audierilor din Parlament. Eurodeputatul a precizat că monitorizarea viitorului Executiv va fi realizată formând o echipă de „Guvern din umbră”, ce va propune alternative legislative la iniţiativele Executivului.

„Vom avea o echipă de Guvern din umbra, vom avea cel puţin doi colegi pe fiecare portofoliu (...) Toţi aceşti oameni din acest Guvern din umbra vor veni şi cu propuneri legislative, alternative la ce face Guvernul”, a declarat preşedintele USR, la Digi24. 

Eurodeputatul a precizat că dacă s-ar fi aplicat măsurile din programul de guvernare al USR, „creşterea pensiilor ar fi fost mai mare”, decât ce creşterea preconizată în programul de Guvernare al coaliţiei PNL-PSD-UDMR. 

Potrivit liderului USR, propunerea făcută de social-democraţi privind creşterea pensiilor „nu doar că nu rezolvă problemsa sărăciei în rândul pensionarilor, chiar o accentuează”. „Noi ne dorim creşterea pensiilor mici cu banii de la buget”, a mai precizat Dacian Cioloş. 

Un alt punct asupra căruia a făcut referire Dacian Cioloş este cel referitor la numărul de ministere din Executiv. În timp ce actuala coaliţie de guvernare creşte numărul ministerelor la 20, liderul USR spune că statul ar putea funcţiona cu mai puţine ministere. „Credem că România ar putea funcţiona şi cu 12-15 ministere”, a mai declarat Cioloş. 

Liderul USR a făcut o paralelă între audierile miniştrilor coaliţie care se desfăşoară în prezent în Parlament şi audierea miniştrilor propuşi la ultima sa desemnare, membrii Guvernului Cioloş, căzut la votul din plenul reunit al legislativului. Cioloş a amintit că miniştri propuşi de el au fost supuşi audierilor pe o durată mai lungă şi nu 45 de minute, cum se întâmplă acum cu candidaţii propuşi de coaliţie. 

„Sunt acolo miniştri care nu au nicio treabă cu portofoliul respectiv”, a declarat liderul USR referitor la membrii coaliţiei PNL-PSD-UDMR. „Cu toate astea, au trecut şi or să treacă probabil toţi până diseară, pentru că este o decizie politică. Ai noştri au fost testaţi chiar două ore, unii dintre ei şi cu toate că au dovedit competenţă, nu au fost votaţi”, a mai completat Dacian Cioloş. 

„Preşedintele Iohannis a năşit înţelegea asta dintre PSD şi PNL”, a mai spus Cioloş, precizând că ultimele consultări nu au fost consultări, „ci o întâlnire de confirmare a unui deal”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite