Cioloş recunoaşte că a primit mesaje de la colegi să refacă PLUS: Dacă până în decembrie 2022 încă rămâne falia asta, PLUS-USR, partidul nu va arăta bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacian Cioloş la conferinţă în care şi-a anunţat demisia din funcţie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dacian Cioloş la conferinţă în care şi-a anunţat demisia din funcţie FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele demisionar al USR, Dacian Cioloş a recunoscut, marţi, la Profit TV, că a primit mesaje de la unii colegi care i-au cerut să refacă PLUS, el răspunzându-le că îşi doreşte să rămână unit partidul. Fostul şef al formaţiunii a lansat şi primele săgeţi către preşedintele interimar, Cătălin Drulă.

Despre riscul să se rupă partidul în cele două partide iniţiale, PLUS şi USR, în contextul majorităţii pro-USR din Biroul Politic, Dacian Cioloş a recunoscut exitenţa unei tensiuni în partid. .„Eu nu doresc să se întâmple lucrul ăsta şi nu incit, nu încurajez pe nimeni să facă lucrul acesta, dar pentru ca lucrul acesta să nu se întâmple, trebuie rezolvate nişte lucruri în partid”, a afirmat Cioloş.

Întrebat dacă a primit mesaje de la parlamentarii PLUS, care i-au spus să refacă partidul PLUS, Dacian Cioloş a confirmat: Fostul lider USR a spus că le-a transmis faptul că, ”„in punctul lui de vedere, câtă vreme putem consolida partidul, el a fost un susţinător al fuziunii şi şi-ar dori în continuare să aibă un astfel de partid”. 

„Dacă nu reuşim până în toamnă, eu aşa îmi dau, un termen, să depăşim fracţia asta PLUS-USR, cu sau fără Cioloş, Barna, Drulă, dacă nu reuşim cu toţii, împreună, cineva care îşi imaginează că o să ia la la bucată câţiva membri din fostul PLUS, că nu a vorba doar de fostul PLUS, sunt şi colegi din fostul USR care au o altă viziune şi care, dacă s-ar rupe partidul, ar pleca, ca să fim oneşti. Deci nu e doar o fracţie PLUS-USR, ca să se agaţe cei din PLUS de mine, eu nu am fost votat doar de PLUS”, a comentat fostul lider USR. 

Cioloş a mai arătat că îşi doreşte să rămână unit partidul. „Cred că se mai poate salva, dar nu depinde de mine. Nu am cum să garantez eu”, a mai afirmat fostul lider. 

Dacian Cioloş a venit şi cu un avertisment; „Nu ştiu, dacă până în decembrie 2022 încă rămâne falia asta PLUS-USR nu ştiu ce vor face unii din fostul PLUS, unii din USR, dar partidul nu va arăta bine. Nu dau dead-line-uri, nu am niciun plan secret, nu e vorba de un termen pe care să îl dau eu subtil, am spus exact ce cred”, a mai precizat el. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite