Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, despre scandalul din partid: „Faptul că toţi aţi putut vedea dezbaterile de idei este un motiv de mândrie“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Cătălin Drula, preşedinte interimar al USR, susţine că „dezbaterile de idei“ din partid, apărute în spaţiul public şi care au dus la demisia lui Dacian Cioloş din fruntea formaţiunii, reprezintă „un motiv de mândrie“. Liderul USR a prezentat, în prima conferinţă de presă de la preluarea atribuţiilor, obiectivele formaţiunii pentru următoarea perioadă.

„USR Continuă să fie un reper de transparenţă şi deschidere pe scena politică din România. Iar faptul că toţi aţi putut vedea dezbaterile de idei din partidul nostru este un motiv de mândrie“, a declarat Cătălin Drulă.

Chestionat de jurnalişti cu privire la această afirmaţie, în contextul reproşurilor publice din interiorul formaţiunii, care au culminat cu demisia lui Dacian Cioloş, liderul USR a completat: „Mă refeream la faptul că e o dezbatere pe argumente civilizate, un moment care arată că suntem un partid cu adevărat democratic“.

Referitor la o posibilă candidatură pentru un mandat întreg de preşedinte, Drulă a menţionat că nu a luat încă o decizie.

Cu privire la sondajele care arată scăderea partidului în intenţia de vot, liderul interimar al USR a menţionat că acestea sunt "o poză de moment".

"Ce trebuie să facem e să reclădim încrederea. Traversăm şi în societată o etapă de pierdere a încrederii, partea modernistă a societăţii e într-o pierdere de încredere. Eu cred că motivul principal e marea trădare a agendei reformiste a lui Klaus Iohannis când s-a creat coaliţia", a precizat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă USR a greşit că a ieşit de la guvernare, liderul partidului a menţionat: "USR a fost dat afară de la guvernare. A fost un sfârşit anunţat de intenţiile lui Iohannis de a reface coaliţia PSD-PNL. (..) Suntem oamenii, oamenii mai şi greşesc".

Chestionat asupra unei eventuale demisii în cazul în care întâmpină opoziţie din partid, Drulă a menţionat: „Nu o să îmi dau demisia, pentru că am o responsabilitate".

În ceea ce priveşte obiectivele partidului, noul şef al USR a precizat că vor exista echipe de monitorizare a agenţiilor şi ministerelor, menţionând că reprezentanţii formaţiunii vor ieşi din nou în stradă, printre oameni.

„Vom avea pentru fiecare minister şi agenţie o echipă de monitorizare care e mai mult decât un guvern din umbră. Vom avea chiar pentru agenţii, pentru instituţii astfel de echipe şi care se pregătesc să facă treabă acolo când vom reveni la guvernare. USR va face opoziţie pe tot terenul şi imediat cum situaţia epidemiologică o va permite, ne veţi vedea din nou în stradă. Ne reconectăm la oameni, facem opoziţie, propunem politici publice reformiste şi pregătim guvernarea din 2024“, a declarat Cătălin Drulă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite