Cioloş, despre religia sa: Eu sunt creştin-ortodox. Credinţa adevărată e cea pe care o duci în suflet, nu cea pe care o afişezi când ai un interes să te vadă lumea

0
0

Prim-ministrul României, Dacian Cioloş, a vorbit duminică, într-un interviu la Radio România Actualităţi, despre apartenenţa sa religioasă, după ce au apărut discuţii cauzate de faptul că la jurământul de investitură ar fi jurat cu mâna pe Constituţie, nu pe Biblie.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că este creştin-ortodox şi a punctat faptul că pentru sine credinţa adevărată este cea dusă în suflet şi inimă, care dă speranţă şi ţine omul vertical, nu cea afişată public. 

„Eu sunt creştin-ortodox. Dincolo de faptul că m-am botezat şi m-am căsătorit în biserica din satul unde am crescut în judeţul Sălaj, bunica m-a învăţat să mă rog şi rugăciunile astea m-au ajutat foarte mult în decursul vieţii. Dar sunt lucruri de care nu vreau să fac tapaj. Pentru mine o credinţă adevărată este credinţa pe care o duci în suflet şi în inimă şi e cea care îţi dă speranţă şi te ţine vertical, nu cea pe care o afişezi atunci când ai un interes să te vadă lumea", a afirmat Cioloş.

Prim-ministrul a mai spus că despre credinţa sa pot vorbi preotul din satul natal, părintele stareţ de la Mânăstirea Putna şi părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbravasa. „Aici fiecare poate să creadă ce vrea. Eu aş zice aşa: e suficient să întrebaţi preotul din Pericei din judeţul Sălaj cât de credincios sunt, să-l întrebaţi pe părintele stareţ de la mânăstirea din Putna cât de credincios sunt sau pe părintele arhimandrit de la Mânăstirea Dumbrava de lângă Ocna Mureş cât de credincios sunt, şamd. În rest, eu ştiu ce port în suflet şi asta mi-e suficient, indiferent de ce spune unul sau altul", a adăugat Cioloş.

Mai multe - Politică

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite