Ciolacu: Vom avea toleranță zero față de corupție. Cei care clamau fără penali acum fac scut în jurul penalilor

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a lansat, în cadrul ședinței pentru asumarea răspunderii Guvernului pe măsurile fiscal-bugetare, un atac la adresa USR. Șeful Executivului a afirmat că nu va exista toleranță pentru corupție din partea cabinetului pe care îl conduce.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Această guvernare este despre reforme și economie, despre binele românilor și dezvoltarea României, cei care vor să folosească funcția publică sau politică pentru beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare și nu se vor putea ascunde după carnetele de partid”, a declarat premierul în cadrul ședinței comune din Parlament

Șeful Guvernului român a mai susținut că „cei care clamau fără penali acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid”.

„Spre deosebire de ei, eu și acest Guvern vom avea toleranță zero față de corupție. Nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcția cu moșia proprie. Nu voi tolera niciun exces și le cer tuturor celor care sunt în slujba românilor să se gândească de două ori când avizează o achiziție publică. Ne putem face treaba și fără cele mai noi mașini, telefoane sau deplasări externe al căror scop este doar plimbarea”, a mai spus premierul.

Premierul României a afirmat că a venit în Parlament cu cea mai ambițioasă reformă bugetară din ultimii 30 de ani, dar și cu măsuri fiscale care sunt îndreptate către cei care nu respectă legea, Marcel Ciolacu susținând că s-a „terminat cu dubla măsură”.

Vin azi pentru a angaja răspunderea Guvernului pe care îl conduc pe un pachet de măsuri care să reducă risipa bugetară. De azi s-a terminat cu dubla măsură. S-a terminat cu privilegiile la stat. S-a terminat cu excepțiile peste excepții în mediul privat”, a afirmat Marcel Ciolacu în Parlament.  

Marcel Ciolacu susține că el a fost cel care a avut curaj pentru reformă, după ce zeci de ani nimeni nu a avut: „A fost o dezbatere pe care nu o mai puteam amâna. Am mers înainte cu curaj, curaj care a lipsit în ultimele zeci de ani. Nu sunt adeptul măsurilor fiscale atunci când nu e cazul. Nu am susținut niciodată măsurile luate peste noapte”.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite