Ciolacu: Salut poziția cancelarului german care susține că România îndeplinește condițiile pentru aderarea la Schengen

0
Publicat:

Liderul PSD i-a mulțumit cancelarului german Olaf Scholz pentru susținerea sinceră în favoarea României privind aderarea la spațiul Schengen.

Ciolacu îi mulțumește lui Olaf Scholz pentru sprijinul față de România FOTO: Facebook
Ciolacu îi mulțumește lui Olaf Scholz pentru sprijinul față de România FOTO: Facebook

Marcel Ciolacu a precizat, într-o postare pe Facebook, că salută poziția cancelarului german Olaf Scholz care susține că România îndeplinește toate condițiile necesare pentru aderarea la spațiul Schengen. 

”Salut poziția cancelarului german Olaf Scholz care susține că România îndeplinește toate condițiile pentru aderarea la spațiul Schengen. Este ceea ce atât eu, cât și mulți colegi din PSD, am afirmat în toate discuțiile cu colegii noștri europeni. Românii merită cu prisosință această decizie” , a afirmat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că aderarea României la spațiul Schengen va însemna scurtarea semnificativă a timpilor de așteptare în frontieră. 

„Astfel, atât românii care călătoresc în scop personal sau turistic, cât și transportatorii de mărfuri nu vor mai fi nevoiți să piardă timp prețios cu verificările de la granițele statelor membre Schengen. Mai ales în cazul transportatorilor, asta va însemna scurtarea semnificativă a timpilor de așteptare în frontieră, deci curse operate mai rapid, cu costuri mai reduse” , a explicat președintele Camerei Deputaților. 

Liderul PSD i-a mulțumit cancelarului german, menționând că acesta este unul cei mai importanți lideri de stângă din Europa, iar susținerea sa reprezintă „solidaritate și sprijin exact când este mai multă nevoie”.

”Îi mulțumesc lui Olaf Scholz pentru susținerea sa sinceră în favoarea României. Ca lider al PSD, mă bucur mult că ajutorul vine de la unul dintre cei mai importanți lideri de stânga ai Europei. Asta înseamnă stânga, solidaritate și sprijin exact când este mai multă nevoie” , a menționat liderul PSD.

Cancelarul german Olaf Scholz sprijină aderarea României la spațiul Schengen 

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat că susține aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, relatează Reuters, conform Agerpres. Liderul guvernului german a afirmat că cele trei țări întrunesc toate criteriile tehnice pentru aderare și că va „lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”. 

Schengen-ul este una dintre cele mai mari succese ale Uniunii Europene, iar noi trebuie să-l protejăm și să-l dezvoltăm. Iar asta înseamnă și să acoperim golurile rămase”, a declarat Scholz.  

De asemenea, cancelarul Germania a afirmat că sprijină aderarea României, Bulgariei și Croației: 

Croația, România și Bulgaria îndeplinesc toate criteriile tehnice pentru a fi membri cu drepturi depline. Voi lucra pentru a le vedea ca membre cu drepturi depline”. 

După aceea, și alți oficiali din alte țări membre ale UE și-au expus susținerea pentru aderarea României, iar Parlamentul European a votat în mai multe rânduri pentru acest lucru. Cu prilejul vizitei sale în România, care a avut loc în luna iunie, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că „Franța e alături de România” în ceea ce privește aderarea la spațiul Schengen. 

Dorim ca acest dosar să progreseze, să avanseze. De atâţia ani încoace Franţa este alături de România”, a declarat președintele Macron.  

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri